Αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ

Κοινοποίηση:
w16-20190419496376

Τουλάχιστον δώδεκα αστυνομικοί μπήκαν σήμερα στην κατοικία του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, αφού εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του από το τέμενος όπου είχε πάει να προσευχηθεί, όπως ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama μετέδωσε ότι δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε ένα άλλο πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων, σε άλλη συνοικία της Κουάλα Λουμπούρ, όπου ο Νατζίμ Ραζάκ διατηρεί επίσης ένα σπίτι.

Ο κυβερνών συνασπισμός του Νατζίμ Ραζάκ υπέστη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας και ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο κατάχρησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και απλών πολιτών, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι μετά την άφιξη των αστυνομικών. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν απευθείας τις εξελίξεις μέσω του διαδικτύου.

Ο Μαχατίρ Μοχαμάντ, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα, έχει δηλώσει ότι συνεχίζεται η έρευνα για το σκάνδαλο κατάχρησης δημοσίων πόρων από την κρατική επενδυτική εταιρεία 1MDB που ίδρυσε ο Νατζίμπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: