ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που ΣΟΚΑΡΕΙ! Να γιατί όλοι έχουν φαγωθεί να καταργήσουν το γράμμα Ν από το Ελληνικό Αλφάβητο

Κοινοποίηση:
γραμμα ν

Κάθε γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα. Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», νομοθέτες θα τους λέγαμε σήμερα, με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου.

Εάν πάμε δε στις Επιστήμες, τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και άκρως διαφωτιστικά, αλλά και διδακτικά για τις επόμενες γενεές.

Το “Ν” συντονίζει τον εγκέφαλο.
Σχετικά πρόσφατα (1996) στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JURNAL στην Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν:

«Η εκφορά του γράμματος «Ν» μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της τοποθέτησης του «Ν» στο μέσον ακριβώς του Αλφαβήτου – στο πρώτο Ελληνικό Αλφάβητο με τα 27 γράμματα».

(Εκτός αυτού στο Χάρβαρντ, από ιατρικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο, εκτός των άλλων, κάνει καλό στην καρδιά, ως αναπνευστική άσκηση.).

Και δικαιούμαι να ερωτήσω: Γιατί εμείς γίναμε διώκτες του «Ν»;

Γιατί θέλομε να φτωχύνομε τον εγκέφαλο των επομένων γενεών στην χώρα μας;

Ως μάχιμος εκπαιδευτικός και συγγραφέας επιστημονικού συγγράμματος (ΔΥΣΛΕΞΙΑ, Αθήνα 1994, Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, 6η Έκδοση σήμερα), νομιμοποιούμαι να ερωτήσω, αλλά και να προτείνω στο τέλος:

Η Ελληνική Γλώσσα έχει πάρει πλέον μία μορφή τέτοια που δεν έχει ανάγκη από άλλες ακρότητες.

Όμως αναρωτιέμαι: Είναι τυχαίο άραγε που καταργήσαμε το γράμμα «Ν» στο τέλος των λέξεων και τα σχολικά μας βιβλία γράφουν το «εμβαδό » (!), αντί το εμβαδόν!

(Στα σχολικά βοηθήματα όμως διαβάζομε « το εμβαδόΝ », δηλ. εκεί διατηρείται το Ν, ενώ το επίσημο κράτος στα βιβλία (ΥΠΕΠΘ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) το έχουν καταργήσει. Για ποιον λόγο αυτή η ακρότητα;: Για ποιον λόγο επίσημα διδάσκουμε στα σχολεία μας κανόνες που κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, π.χ. χθες συνάντησα το Δήμαρχο (το φίλο, το Σύμβουλο κλπ. κλπ.).

Το γράμμα Ν είναι οργανικό στην ελληνική αλφάβητο.

Εάν κάποιος αντιτείνει ότι αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια, θα πρέπει να του πούμε ότι «η λεπτομέρεια κρατάει τον Παρθενώνα»!

Να θυμίσω όμως εδώ και το ωραίο, ειρωνικό κείμενο του Οδ. Ελύτη τότε «ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ», όπου καταλήγει :

«Κανένας Ηρώδης δεν θα τολμούσε να διατάξει τέτοια γενοκτονία, όπως αυτή του τελικού -Ν-, εκτός κι αν του’ λειπε η οπτική του ήχου.»

Ο Γ. Ρίτσος έγραψε επίσης: «Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει.».

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνομε σήμερα ότι μετά το Νι, έρχεται και η σειρά του τελικού Σίγμα (Σ). Κάποιοι δημοσιογράφοι στα κανάλια λένε κιόλας: «η μέθοδο», η «οδό», «η πλήρη! ένταξη» (!) κ.τ.ο.

Καλλιεργούν έτσι αυθαίρετα ένα αρνητικό γλωσσικό πρότυπο στους νέους μας με την τεράστια δύναμη των ΜΜΕ και το σχολείο ανήμπορο να αντιδράσει, αλλά και την κοινωνία παθητικά να δέχεται ως περίπου μοιραία την εξέλιξη αυτή.

Μετά από όλα αυτά διατυπώνω την εξής άποψη και καταθέτω στο Συνέδριό σας την δική μου «Θεωρία» για το εν λόγω ζήτημα: Διεθνώς μελετάται η μοναδική μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας και ο αντίκτυπός της στην πνευματική διαύγεια του ανθρώπου.

Το γράμμα «Ν» διεγείρει τον εγκέφαλο θετικά και ενεργοποιεί τον άνθρωπο να σκέφτεται σωστά.

Το τελικό Σίγμα ηρεμεί τον άνθρωπο. Αυτό το δέχεται και η σύγχρονη Ψυχιατρική.

Οι Αρχαίοι Έλληνες τα εγνώριζαν όλα αυτά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνον εμείς οι Έλληνες λέμε «Τα είπα με το Νι και με το Σίγμα» και δεν λέμε με άλλα γράμματα, (παρ΄όλο που έχομε στις καταλήξεις των λέξεων και άλλα γράμματα), διότι το Νι ενεργοποιεί το μυαλό μας να σκεφθούμε σωστά και το Σίγμα ηρεμεί την ψυχή μας, αφού μιλήσουμε δημόσια ή ιδιωτικά.

Η σύγχρονη Ψυχογλωσσολογία δέχεται ότι η Γλώσσα και η Σκέψη γεννιούνται ταυτόχρονα και εξελίσσονται παράλληλα και συνιστούν ανά πάσα στιγμή μία αξεχώριστη ενότητα.

Η Γλώσσα ενσαρκώνει την Σκέψη και η Σκέψη ουσιώνεται σε Γλώσσα. Είναι ένα νόμισμα με τις δύο όψεις του.

Δεν μπορεί να υπάρχει η μία πλευρά, χωρίς την άλλη.

Δεν μπορούσε να υπάρξει Ελληνική Σκέψη χωρίς την Ελληνική Γλώσσα.

Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και ποσότητα «καταγραφών» στην Σκέψη προσδιορίζει και το νοητικό επίπεδο κάθε λαού.

Επομένως και το νοητικό επίπεδο καθορίζει και την ικανότητα της δημιουργίας Πολιτισμού.

Το Ελληνικόν Αλφάβητον, στην πορεία των χιλιάδων ετών του ήταν αρχικά :

Ιδεογραφικό, στη συνέχεια επινοήθηκε το Εικονογραφικό, έπειτα φθάσαμε στο Γραμμογραφικό, κατόπιν στο Συλλαβογραφικό (Γραμμική Α και Β) και τέλος καθιερώθηκε το ισχύον σήμερα Φθογγογραφικό, που είναι αξεπέραστο και στο οποίο οφείλεται η δημιουργία της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Οικουμενικού Πολιτισμού.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, την Ελληνική Γλώσσα και να αντισταθούμε στην κακοποίησή της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

 1. Πολυ σωστα λεε α καταργηθιε το «» επειδιε καεις μετα δε θα μπορει α μας βριζιε το ουι της μαας μας ή το μουακιε τηες αδερφης μας και ολες οι κοτρες και οι ατιξοοτητες θα εφαφαιστουν και θα ειμεθα ολοι μας περισσοτερο ευτηχισμεοι. Παραδειγμα: γαμω το μουι της μαας των εθικιστων και των χρυσαυγητων. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ επειδιε το σιχαμεο αθελληικο και εοταξιεκο γραμμα «» λειπιε.

 2. Συγκλονιστικό άρθρο! Ξεκινάει από το ν για να καταλήξει στο πραγματικό του θέμα που είναι Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ -Σ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΘΗΛΥΚΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ!!! Το φαινόμενο παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από δημοσιογράφους (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) όλο και περισσότερων καναλιών. Πρώτη το παρατήρησε η μητέρα μου, μου το ανέφερε και δεν την πίστεψα μέχρι που το διαπίστωσα κι εγώ. Τώρα βλέπω ότι ευτυχώς το παρατηρούν κι άλλοι! Μιλάμε πλέον για συνειδητή προσπάθεια αλλοίωσης της ελληνικής γλώσσας. ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Σε λίγα χρόνια θα αντικατασταθεί και το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό όπως συνέβη στην συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαικών χωρών και της Τουρκίας ακόμα. Χάνουμε πλέον και το τελευταίο στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας και πολιτισμικής μας ταυτότητας που είχαμε κρατήσει αναλλοίωτο σε πείσμα πολλών λαών , ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ!!! Συνέλθετε όλοι πριν να είναι αργά!

 3. Συγκλονιστικό άρθρο! Ξεκινάει από το ν για να καταλήξει στο πραγματικό του θέμα που είναι Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ -Σ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΘΗΛΥΚΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ!!! Το φαινόμενο παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από δημοσιογράφους (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) όλο και περισσότερων καναλιών. Πρώτη το παρατήρησε η μητέρα μου, μου το ανέφερε και δεν την πίστεψα μέχρι που το διαπίστωσα κι εγώ. Τώρα βλέπω ότι ευτυχώς το παρατηρούν κι άλλοι! Μιλάμε πλέον για συνειδητή προσπάθεια αλλοίωσης της ελληνικής γλώσσας. ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Σε λίγα χρόνια θα αντικατασταθεί και το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό όπως συνέβη στην συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαικών χωρών και της Τουρκίας ακόμα. Χάνουμε πλέον και το τελευταίο στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας και πολιτισμικής μας ταυτότητας που είχαμε κρατήσει αναλλοίωτο σε πείσμα πολλών λαών , ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ!!! Συνέλθετε όλοι πριν να είναι αργά!

 4. Οσο πιο ηλιθιοι γινονται οι Ελληνες τοσο πιο ευκολα θα ψηφιζουν δημοκρατικους πουσταραδες.Φοβουνται εναν πνευματικα απελευθερωμενο Ελληνικο λαο γιαυτο και γεμισαν καθε λεπτο της μερας με τηλεσκουπιδια και παρακμη

 5. Μην το ψαχνετε.
  Η λεξις ΝΟΥΣ.
  Ν+ΟΥΣ.(ΟΥΣ=ΑΥΤΙ).
  Αυτο δειχνει την σημασια του γραμματος «Ν»για τον εγκεφαλο μας.

Leave a Response