ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πώς επιβιώνουν οι αλιγάτορες όταν παγώνει μία λίμνη; (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
alig708

Τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο ένας αλιγάτορας επιβιώνει μέσα σε μία παγωμένη λίμνη κατέγραψαν με την κάμερα τους, οι υπεύθυνοι σε πάρκο βάλτων και άγριας ζωής στην Βόρεια Καρολίνα.

Συγκριμένα, οι κροκόδειλοι δεν αναζητούν καταφύγιο εκτός λίμνης, αλλά αφήνουν το σώμα τους να παγώσει μέσα στην λίμνη, έχοντας απλά την μύτη τους πάνω από την επιφάνεια της λίμνης.

Έτσι όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook, όσοι μπόρεσαν να διακρίνουν τους κροκόδειλους, απλά είδαν στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης μόνο τα σαγόνια τους να προεξέχουν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή που πάρκου, οι κροκόδειλοι γνωρίζουν ενστικτωδώς πότε παγώνει η λίμνη και γι΄αυτό φροντίζουν να στέκονται με αυτόν τον τρόπο.

«Οι αλιγάτορες αντιδρούν αστραπιαία με το να βγάλουν τη μύτη τους πάνω από την επιφάνεια ακριβώς τη σωστή στιγμή, επιτρέποντας στο νερό να παγώσει γύρω τους», ανέφερε ο ίδιος.

Τι συμβαίνει όμως στην συνέχεια;

O Χάουαρντ ανέφερε πως οι αλιγάτορες εισέρχονται στη συνέχεια σε κατάσταση αδρανοποίησης και πέφτουν σε λήθαργο.

Το θεαματικό είναι πως οι αλιγάτορες μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες και ουσιαστικά μπορούν να παραμείνουν παγωμένοι στη θέση τους μέχρι να λιώσει ο πάγος.

Όσο για το τι συμβαίνει εάν κάποιος πλησιάσει σε παγωμένο αλιγάτορα ;

Oι ειδικοί εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει αντίδραση – τουλάχιστον όχι ενώ το νερό είναι ακόμα παγωμένο γύρω τους.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: