Απίστευτο: Εργοδότες ζήτησαν πίσω τα χρήματα του δώρου των Χριστουγέννων!!!

Κοινοποίηση:
Απίστευτο Εργοδότες ζητούν πίσω τα χρήματα του δώρου των Χριστουγέννων

Νέους τρόπους για να γλιτώσουν την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων φαίνεται ότι έχουν βρει και οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, επιχειρήσεις έχουν καταβάλει με τραπεζική κατάθεση – όπως ορίζει πλέον ο νόμος – το δώρο των Χριστουγέννων αλλά στη συνέχεια ζητούν από τους εργαζομένους τους να κάνουν ανάληψη και να τους τα επιστρέψουν!

«Έχουν φτάσει ακόμα και σ’ αυτό το σημείο. Έχουμε καταγγελίες από εργαζόμενους για επιχειρηματίες που τους ζητούν πίσω το δώρο των Χριστουγέννων που τους κατέθεσε στην τράπεζα. Μάλιστα, εγώ προσωπικά, χρειάστηκε να παρέμβω σε δύο περιπτώσεις για να εξηγήσω στους εργοδότες πως αν συνεχίσουν να ζητάνε πίσω τα χρήματα του δώρου θα βρουν τον μπελά τους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς ο οποίος παράλληλα τόνισε πως έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους συγκεκριμένους εργοδότες ότι θα απευθυνθεί στην ασφάλεια.

«Έφτασα στο σημείο να απειλήσω πως θα απευθυνθώ στην ασφάλεια προκειμένου να δώσει στους εργαζομένους προσημειωμένα χαρτονομίσματα που μόλις τα λάβουν οι εργοδότες θα συλληφθούν. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν στα Χανιά. Μετά την παρέμβασή μου φαίνεται ότι φοβήθηκαν οι εργοδότες και σταμάτησαν να ζητούν την επιστροφή του δώρου», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βοργιάς.

Βάζουν δώρο αλλά όχι μισθό

Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί επιχειρηματίες που βάζουν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά όχι τον μισθό.

«Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργοδότες καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά όχι τον μισθό. Η μη καταβολή του δώρου επισύρει ακόμα και αυτόφωρο κι έτσι για να το γλιτώσουν οι επιχειρηματίες το βάζουν. Από την άλλη μεριά στον μισθό έχουν κάποια περιθώρια κι επιλέγουν να μην το βάλουν», αναφέρει σχετικά ο κ. Βοργιάς ενώ παράλληλα τονίζει πως οποιοσδήποτε εργαζόμενος βιώνει κάτι τέτοιο τότε πρέπει ν’ απευθυνθεί αμέσως είτε στο Εργατικό Κέντρο, είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δικαιούνται δώρο

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, επισημαίνει σε κάθε τόνο πως όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται δώρο.

«Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό χώρο δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Είτε είναι συμβασιούχοι, είτε μόνιμοι, είτε πλήρης, είτε μερικής απασχόλησης. Αυτό είναι δεδομένο», ανέφερε σχετικά ο κ. Βοργιάς.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων

Με την online εφαρμογή του έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται, πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο:

http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php

cretapost.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ Ε ΛΕΓΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΔΩΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΔΩΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΔΛΔ 65 % ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΔΛΔ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΛΔ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΑ ΖΗΓΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  2. Σε καπιταλευτική χώρα ζούμε φυσικό είναι να υποστηρίξουμε τον εργοδότη και σε λίγο που θα διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα θα αναρτίσουμε ένα πανό που θα λέει: ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ. .

Leave a Response