Ανεξέλεγκτα νοσοκομειακά απόβλητα του Ασκληπιείου καταλήγουν στην χωματερή

Κοινοποίηση:
boyla1

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που ακουμπά τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την υγεία των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης είδε το φως της δημοσιότητας στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου.

boyla6

 

Τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος όσο και ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κώστας Πασακυριάκος κατήγγειλαν πως η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μεταφέρει μαζί με τα οικιακά, και τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.

 

boyla5

 

Και οι δύο επεσήμαναν με ιδιαίτερη ένταση πως η αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων χρειάζεται ιδιαίτερη διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν αναμειγνύονται με τα οικιακά απορρίματα.

boyla4

Ειδικότερα ο κ. Πασακυριάκος ο οποίος προσκόμισε και φωτογραφικό υλικό, αναφέρθηκε λέγοντας πως, αυτό το γεγονός δεν είναι καινούργια ιστορία. Υπάρχει, είπε, καταγγελία εργαζόμενου από τον περασμένο Ιούνιο, η οποία αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια καθαρισμού οχήματος, διαπίστωσε πως μέσα σ’ αυτό υπήρχε φορτίο με καθετήρες, ορούς, σύριγγες και άλλα νοσοκομειακά απόβλητα, που είναι προφανές πως αποτελούν κίνδυνο όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά και γενικότερα, για τη δημόσια υγεία.

 

boyla3

 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε πως και το 2006, επί δημαρχίας Γ. Μάντεση, είχε προκύψει και πάλι ανάλογο πρόβλημα.

 

Τα νοσοκομειακά απόβλητα συνέχισε ο κ. Πασακυριάκος έχουν ειδικό τρόπο που συλλέγονται και απομακρύνονται από τα νοσοκομεία. Με ευθύνη του Νοσοκομείου διαχωρίζονται, φυλάσσονται σε ειδικούς κάδους, απομακρύνονται με απορριμματοφόρα – ψυγεία και οδηγούνται στον αποτεφρωτήρα της χωματερής.

boyla2

Συστάσεις από την Υπηρεσία Καθαριότητας

 

Από την πλευρά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κυρίου Λευτέρη Αργυρουδάκη διευκρινίστηκε πως ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη διοίκηση το Νοσοκομείου η οποία απέδωσε το γεγονός σε λάθος.

 

Ένα λάθος όμως που επαναλαμβάνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (δύο φορές το τελευταίο διάστημα και μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν θα ξαναγίνει), παύει να είναι λάθος και τυχαίο γεγονός και χαρακτηρίζεται «εγκληματική αμέλεια» από τη πλευρά του νοσοκομείου.

Μια αμέλεια που είναι επικίνδυνη για τους υπαλλήλους της καθαριότητας αλλά και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως κατά τη συζήτηση του θέματος χθες, υπήρξαν σύμβουλοι που ζήτησαν και την παρέμβαση Εισαγγελέως.

Οι εικόνες είναι από το σημείο μεταφόρτωσης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Πηγή: vimaonline.gr

 


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response