Ανακοίνωση βόμβα! «Κόβουν» το επίδομα νυχτερινής απασχόλησης!

Κοινοποίηση:
stratiotes_enoploi-630x420

ην έντονη ανησυχία οτι δεν εχει εκδοθεί ακόμη Κοινή Υπουργική Απόφαση [ΚΥΑ] μετά την ψήφιση του Νόμου 4472/2017 μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του ΥΠΟΙΚ εκφράζει η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου [ΕΣΠΕΗΠ] σε ανακοίνωση της. Ειδικότερα η ΕΣΠΕΗΠ αναφέρει οτι αυτο ..
εχει ως αποτέλεσμα να μην χορηγηθεί η ειδκή αποζημίωση για την νυχτερινή απασχόληση. Όπως τονίζει η ΕΣΠΕΗΠ η μη χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης θα έχει ως συνέπεια να χαθεί η αναδρομική αποζημίωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν νυχτερινή εργασία.
“O νόμος προβλέπει οτι πρέπει να βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση για την νυχτερινή αποζημίωση. Αφού μας έχουν εξομοιώσει με τα Ασφαλιστικά/Συνταξιοδοτικά αλλα και οπως φαίνεται και τα μισθολογικά επιδόματα των άλλων δημοσίων υπαλλήλων ας μας δώσουν και την αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση μας”,δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ Γιώργος Θεοδώρου.
Η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΗΠ:

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου εκφράζει την απογοήτευση των μελών της διότι ενώ έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 7 μηνών από την ψήφιση του Νομου 4472/2017 δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΚΥΑ μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ με αποτέλεσμα το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες να μην του έχει χορηγηθεί η ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης.

Συνέπεια αυτού ο κίνδυνος να χαθεί η αναδρομική από 1/1/2017 αποζημίωση των συναδέλφων που εκτελούν νυχτερινή εργασία.

Η Ένωση ζητή την άμεση εφαρμογή του παραπάνω μέτρου ώστε να αποζημιωθούν αναδρομικά οι συνάδελφοι για την προσφορά νυχτερινής απασχολησης (24ωρες υπηρεσίες,νυχτερινές εκπαιδεύσεις,ασκήσεις κλπ) αλλά και την θεσμοθέτηση αποζημίωσης και για την υπερωριακή εργασία τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έλληνες Στρατιωτικοί για τις κυβερνήσεις σημαίνει μαλάκες σε τιμή ευκαιρίας, μόνο το ποιος θα πάρει το υπουργηλίκι τους ενδιαφέρει για να έχουν πρόσβαση στην κονόμα των εξοπλισμών και όλα αυτά με την συμπαράσταση πάντα της εκάστοτε κατάπτυστης Στρατιωτικής Ηγεσίας

Comments are closed.