Ένας πο@στης καραβανάς, ο Ιωαννίδης, “που καβαλιόταν με φαντάρους”(έκθεση CIA)και ένας ήρωας πολέμου, ο Γρίβας Διγενής, συνωμότησαν με τις ΗΠΑ και έριξαν τον Παπαδόπουλο. Ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, το ΟΧΙ στον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων και η πτώση. Συγκλονίζει το 4ο μέρος της βιογραφίας του δικτάτορα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του ΣΚ

Κοινοποίηση:
ioannidis-papadopoulos1

Το “ΟΧΙ” προς τις ΗΠΑ

…Στις 21 Νοεμβρίου 1973, ο Πρωθυπουργός Σπ. Μαρκεζίνης παρέλαβε από τον Υπουργό Εξωτερικών Χρ. Ξανθόπουλο —Παλαμά, ένα άκρως απόρρητο Σημείωμα του πρεσβευτού  Μηλιαρέση. Ο ίδιος ο Μαρκεζίνης αναφέρει:

«Του “σημειώματος” δεν ημπορώ να κάμω δημοσία χρήσιν –ως άκρως απορρήτου- αλλά οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δύνανται να το συμβουλευθούν εις το αρχείον του Υπουργείου των Εξωτερικών (Α’ Γενική Διεύθυνσις Πολιτικών Υποθέσεων). Επρόκειτο πάντως περί πιεστικού και επείγοντος αιτήματος των Αμερικανών προς το Αρχηγείον Ενόπλων Δυνάμεων δια την αναγνώρισιν εις τας ΗΠΑ δικαιωμάτων ευρυτέρας χρήσεως. Εζητείτο ακόμη, η τροποποίησις της αρχικής συμφωνίας του 1953 και η χρησιμοποίησις του Αεροδρομίου Ελευσίνος υπό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας με δικαιολογητικήν βάσιν της παλαιοτέρας αμερικανικής προτάσεως περί παροχής διευκολύνσεων ελλιμενισμού…». Ο Υπουργός Εξωτερικών ήταν απολύτως αρνητικός και εισηγήθη στον Πρωθυπουργό την απόρριψι του αιτήματος στηριζόμενος στο γεγονός ότι θα επρόκειτο για αμερικανικές βάσεις, εκτός σχεδίου ΝΑΤΟ και με πυρηνικές δυνατότητες!… Στις 22 Νοεμβρίου 1973 ο Μαρκεζίνης επεσκέφθη τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Ο ίδιος γράφει:

«Την επομένην —22 τού μηνός— το έφερα πρώτον θέμα εις τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας και του ετόνισα το εθνικώς επικίνδυνον του αιτήματος, ιδία δε όταν υπεβάλλετο την ώραν εκείνην… Προς τιμήν του υπήρξε κατηγορηματικός και χωρίς δισταγμούς, συμφωνών μου απήντησε:

 

ioannidis2

— “Βεβαίως ΟΧΙ!”. Οι Αμερικανοί είναι γκάγκστερς”!…

…Και σε άλλο έργο του, ο τότε Πρωθυπουργός τονίζει: «Η αντίδραση Παπαδοπούλου ήταν άμεση, εχρησιμοποίησε μάλιστα και μία βαρύτατη έκφραση για το αμερικανικό αίτημα». Το ποιά ήταν η «βαρύτατη έκφραση» του Γ. Παπαδοπούλου για τους Αμερικανούς, αποκαλύπτει ο Μαρκεζίνης στο έργο του “Τα εις Εαυτόν”:  «Επεσκέφθην τότε τον Παπαδόπουλον, ο οποίος συνεφώνησε με εμέ απολύτως, χαρακτηρίσας μάλιστα τους Αμερικανούς ως γκάγκστερς”!… “». Πρόεδρος και Πρωθυπουργός συμφώνησαν στην διατύπωσι μιας διπλωματικής απαντήσεως και σημείωσαν την πολιτική τους επί του θέματος με ερυθρά μελάνη στον σχετικό φάκελλο του Υπουργού Εξωτερικών: «1) Εφαρμογή της περί ελλιμενισμού συμφωνίας. Εκτέλεσις των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ουδέν πλέον αυτού.

2) Οτιδήποτε έβαινε πέραν των αυστηρώς διαγεγραμμένων ορίων της ανωτέρω συμφωνίας θα έδει να αποτελέση αντικείμενον ιδιαιτέρας διαπραγματεύσεως. Δεδομένου όμως ότι επέκειντο εκλογαί, η Κυβέρνησις δεν ηδύνατο να προβή εις ουσιαστικήν διαπραγμάτευσιν, επιφυλάσσουσα την επί του θέματος κρίσιν και απόφασιν εις την δια των εκλογών αναδειχθησομένην κυβέρνησιν.

3) Αι επί του στρατιωτικού επιπέδου συνεννοήσεις έδει να ανασταλούν, το δε όλον θέμα να παραπεμφθή εις το Υπουργείον των Εξωτερικών ως μόνον αρμόδιον».

Επρόκειτο για ένα ακόμη ηχηρό “ΟΧΙ” του Γεωργίου Παπαδοπούλου προς τις ΗΠΑ!

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Μάνου Χατζηδάκη με τη βιογραφία του Γ.Παπαδόπουλου από τις εκδόσεις Πελασγός που κυκλοφορεί -το 4ο μέρος- στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 3000 ΝΕΚΡΟΙ 200000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ? ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΜΑΚΑΡΙΟ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕ 80 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΕΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ-ΜΑΡΓΙΟΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ …..ΧΗΜΙΚΟ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ? [ΚΥΠΡΑΙΟΣ] ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ

  2. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ
    ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ Τ8ΞΟΥ

  3. re xio gia grapse kai gia ta rousfetia kai ta skandala tou papadopoulou kai gia to volema se olo tou to soi i mipos afta den ta agkizis giati se ponane palio kseftila fasista pes tin alithia ston kosmo kai oxi paramithia kai akoma pos me texnasmata ta apovrasmata tis xountas krivane ton eksoteriko danismo an eisai antras me kakala pes tin alithia kai ase tis pipes

  4. Παντως στην πρωτη φωτο ειναι έτοιμοι να φιληθούν με γλώσσα!!νομιζω οτι τα είχανε οι δυο τους…

  5. Ο Παπαδοπουλος επεσε απο δικες του βλακειες,γιατι πρωτος ειχε πεταξει τη στολη και ειχε βαλει κοστουμι,γιατι απο το 1968 ειχε αρχισει να διπλαρωνει παλαιοπολιτικους,γιατι ειχε απομακρυνθει απο τουν συνεπαναστατες του τους οποιους ειχε εντεχνως αποδυναμωσει αποστρατευοντας τους αλλα ειχε κρατησει των Ιωαννιδη στο στρατο,γιατι ειχε απομακρυνθει απο τις αρχες της Επαναστασης οπως αυτες ειχαν οριστει στις μυστικες συναντησεις ως τις 20/4/67,και γιατι ειχε ληξει την Επανασταση απο τον Ιουνιο του 73 που ειχε αρχισει τις διαδικασιες αλλαγης του Συνταγματος και παραδοσης της κυβερνησης σε πολιτικους χωρις καθολου στρατιωτικους μεσα.Μεχρι και αμνηστια ηθελε να δωσει στους κομμουνιστες για τα εγκληματα τους στον εμφυλιο.Οι στρατιωτικοι ,και ειδικα οι χαμηλοβαθμοι απο ταγματαρχη και κατω,ειχαν εξοργιστει,γιατι στις 21/4/67 ρισκαραν τη ζωη τους για να αλλαξει η παλαιοπολιτικη-κλεπτοκρατικη κατασταση στην Ελλαδα,οχι για να επανελθουν οι πολιτικαντηδες.Η Επανασταση προεβλεπε την παραμονη της στην εξουσια μεχρι να εξαφανιστουν ολοι οι παλιοι πολιτικοι και ο λαος να τους ξεχασει και να αποκτησει Εθνικη συνειδηση στα πρωτυπα του Ι.Μεταξα,κι ο Παπαδοπουλος ηθελε να τη ληξει αρον αρον.Ετσι λοιπον βρεθηκε ο Ιωαννιδης και εριξε τον Παπαδοπουλο.Ο Γριβας δεν ειχε καμια σχεση με την πτωση Παπαδοπουλου.Ο Γριβας πολεμουσε για την Ενωση της Κυπρου με την Ελλαδα.Αυτο το γεγονος συν τον πατριωτισμο και την ηλιθιοτητα Ιωαννιδη βρηκαν οι Αμερικανοι και τον διπλαρωσαν μεσω του εβραιου γαμπρου του Αλαζρακη,και τον εβαλαν να ριξει το Μακαριο,για να φερουν τους Τουρκους στην Κυπρο και τους πολιτικαντηδες στην Ελλαδα.Πρωτιστως ειχαν εξασφαλισει και την συνεργασια για αδρανεια των αρχηγων ΓΕΕΘΑ,ΓΕΝ,ΓΕΑ,ΓΕΣ και των πολιτικαντηδων Αβερωφ-Καραμανλη.

    1. μάθαμε και για τον πατριωτισμο του αρχιρουφιάνου Ιωαννιδη !!!!

      1. Φυσικα και ηταν πατριωτης ο Ιωαννιδης.Τον Παπαδοπουλο τον εριξε απο πατριωτισμο επειδη εληγε την Επανασταση, οχι απο προσωπικη φιλοδοξια,γι’αυτο και δεν πηρε καμια κυβερνητικη θεση μετα (ενω ο Παπαδοπουλος μονο Αρχιεπισκοπος δεν ειχε αυτοχριστει).Γι’αυτο δεχθηκε και να κανει το πραξικοπημα στην Κυπρο για να πετυχει την Ενωση.Ομως ταυτοχρονα ηταν και βλακας διοτι πιστεψε μονο προφορικες διαβεβαιωσεις απο τα κορακια της CIa,περι μη αντιδρασης των Τουρκων στο πραξικοπημα,και ο ιδιος δεν φροντισε να λαβει το παραμικρο μετρο για την αντιθετη περιπτωση.Οταν ερχονταν σηματα και πληροφοριες απο παντου (απο πρακτορες τις ΚΥΠ,απο πρεσβειες,ακομα κι απο παπαδες!) οτι οι Τουρκοι ξεκινανε αποβαση,ο Ιωαννιδης πιστευε τους Αμερικανους,οτι οι Τουρκοι κανουν ασκησεις.Καλος,χρυσος ο Γ.Παπαδοπουλος,μεγαλο μυαλο και ηγετης,αλλα εκανε βλακειες και φταιει κι αυτος που οδηγησε την Επανασταση στην αυτοπτωση της τοσο συντομα,και μετα μας ηρθαν οι πολιτικαντηδες ως “ηρωες και εθναρχες” και μας κατσικωθηκαν με ολα τα γνωστα επακολουθα που ζουμε σημερα συν το γεγονος οτι εξαιτιας των βλακειων Παπαδοπουλου,βγηκε ο διαβολος ΚΚΕ απο το μπουκαλι,νομιμοποιηθηκε,και ξεσαλωσαν οι “αριστεροι” σ’ολα τα επιπεδα και εχουν μολυνει καθε νοοτροπια και καθε επιπεδο της χωρας.Και μαθε οτι εκτος απο τον Ιωαννιδη,ειχαν δημιουργηθει κι αλλες ανεξαρτητες ομαδες απο χαμηλοβαθμους Αξιωματικους που προετοιμαζαν την ανατροπη Παπαδοπουλου.

        1. Φιλε Μαναβη μην το ψαχνεις,δεν βρισκεις ακρη με του απαιδευτους της αναπηρης ιστιοσελιδας.
          Πολυ ευστοχα τα σχολια σου.Αν ο Ιωαννιδης ειχε επικρατησει τα πραγαματα θα ηταν καλυτερα.
          Ειχε οραμα και προγραμμα.

  6. Π”δοπουλε Εσυ και ολοι οι αλλοι μαζι Ησασταν Παληκαρια Ελληνες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Απο εκει ψηλα θα βλεπεται πως καταντησαν την Πατριδα Μας, ολα τα σημερινα ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ !!!!!!!

Comments are closed.