Έκθεση ΣΟΚ – Έλληνες κολλάνε AIDS για το επίδομα των 700 ευρώ

Κοινοποίηση:
AIDS

Στοιχεία που προκαλούν σοκ για τη χώρα μας αποκαλύπτονται σε νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως προκύπτει από την έκθεση που μεταδίδει η αγγλική έκδοση του Al Jazeera, ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων φαίνεται ότι κάνουν οι ίδιοι ένεση με τον ιό HIV, με σκοπό να μπορέσουν να διεκδικήσουν το σχετικό επίδομα που φτάνει στα 700 ευρώ το μήνα.

«Τα ποσοστά του HIV και της χρήσης ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον HIV είναι αυτοπροκαλούμενες», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

«Αυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα είναι μια προειδοποίηση προς άλλες χώρες που βρίσκονται σε σημαντική δημοσιονομική λιτότητα, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία», αναφέρεται στην έκθεση, ενώ παράλληλα, ο ΠΟΥ, εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το ποσοστό αυτοκτονιών που στην Ελλάδα και σημειώνει ότι οι ανθρωποκτονίες και οι κλοπές αντίστοιχα έχουν διπλασιαστεί, ενώ και η πορνεία λόγω κρίσης έχει αυξηθεί, τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

    1. Φίλε pan αυτό έχει ξανα-ακουστεί και είναι πλέον γνωστό. Δεν πρόκειται για συνηθισμένες περιπτώσεις ανθρώπων που απλά είναι σε απελπισία. Αφορά σε ναρκομανείς (ηρωινομανείς κατά κύριο λόγο) οι οποίοι στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα προς το ζην αλλά κυρίως να εξασφαλίσουν την δόση τους αυτομολύνονται. Μπορεί σε έναν μη εξαρτημένο να φαίνεται εξωφρενικό αλλά σκέψου ότι οι ίδιοι θεωρούν σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό τους «τελειωμένο», δεν έχουν καμία ελπίδα για τίποτε και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίζουν τουλάχιστον την δόση τους. Και μιλάμε για 700 ευρώ. Δυστυχώς είναι τραγικό αλλά φαίνεται ότι είναι πραγματικότητα.

Leave a Response