Άννα Διαμαντοπούλου σε Γιώργο Τράγκα: «Φοβάμαι ότι μπορεί να πάμε στη δραχμή»

Κοινοποίηση:
Diamantopoulou_Tragas-600x276

Τους φόβους της για επιστροφή στη δραχμή εξέφρασε μιλώντας  στο Γιώργο Τράγκα η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Φοβάμαι ότι μπορεί να πάμε στη δραχμή. Είναι θέμα αυτό. Δεν πρέπει να το θεωρούμε δευτερεύων» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως είχε ζητήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, να της δοθεί η μελέτη της Επιτροπής για την επιστροφή στη δραχμή και της απάντησε πως υπάρχει μελέτη αλλά δεν μπορεί να τη δώσει.

Η κ. Διαμαντοπούλου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως δεν έχει γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος, είναι κολλημένος στην εξουσία και θαυμάζει τον αριστερό λαϊκισμό του Τσάβες. Ερωτηθείσα δε για το αν θα επέστρεφε στο ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν θα το έκανε ποτέ.  «Προέρχομαι από κει, το σέβομαι το κόμμα. Έχει αφήσει πολλά θετικά στη χώρα, όπως και πολλά αρνητικά. Με τη μορφή που έχει σήμερα, έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή του και έχει κλείσει. Δεν θα ξανανεβεί ποτέ. Θεωρώ ότι έχει εξαντλήσει τη δυνατότητα να επηρεάζει και να προσελκύει τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην πολιτική πρωτοβουλία Ώρα Αποφάσεων που συνέστησε με τους κυρίους Ραγκούση και Φλωρίδη, είπε πως αυτή τη στιγμή έχει στους κόλπους της 2.000 ανθρώπους οργανωμένους και πως πρωταρχικός στόχος της είναι να ενωθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς.

«Δεν έχουμε προσωπική φιλοδοξία. Επιθυμούμε όλο αυτό το κατακερματισμένο τοπίο να γίνει ενιαίο. Εάν αυτό το στόχο τον έπαιρνε επάνω της η κ. Γεννηματά, νομίζω θα έγραφε ιστορία» τόνισε.

Αρνήθηκε ότι η Ώρα Αποφάσεων έχει σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη λέγοντας πως ο κ. Σημίτης είναι εκτός πολιτικής ζωής και πως ο ίδιος έχει πει ότι αυτό που πιστεύει είναι ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς πρέπει να ενοποιηθεί.

Σημείωσε ταυτόχρονα πως ως πρωθυπουργός θα γραφεί στην ιστορία γιατί άφησε μεγάλο έργο.   Παραδέχθηκε επίσης πως «ο κ. Σημίτης είχε ευθύνη για τη διαφθορά που παρουσιάστηκε στο θέμα του Άκη Τσοχατζόπουλου» προσθέτοντας ωστόσο πως δεν θα μπορούσε να ξέρει τι γίνεται σε βάθος σε ένα υπουργείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: