Χαμόγελο του Παιδιού: Ιερείς βγάζουν τους κουμπαράδες μας

Κοινοποίηση:
720_618741_1295300a82-82dae02b07280a54

Tην απαγόρευση από τους κληρικούς να τοποθετούνται κουμπαράδες της οργάνωσης στους ιερούς ναούς κατήγγειλε η οργάνωση το »χαμόγελο του παιδιού».

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι Ιερείς απομακρύνουν τους κουμπαράδες τους οποίους τοποθετούν πιστοί στην εκκλησία στη μνήμη κάποιου δικού τους ανθρώπου.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης »το χαμόγελο του παιδιού» αναλυτικά:

Με αφορμή την ενημέρωση που λάβαμε από την κυρία Ρ.Α. σχετικά με την απομάκρυνση του κουμπαρά μας που είχε τοποθετηθεί κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας εις μνήμην του ανθρώπου τους, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Με μεγάλη μας απογοήτευση διαπιστώνουμε καθημερινά την απαγόρευση τοποθέτησης των κουμπαράδων μας, ακόμα και στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών. Ενώ οι οικογένειες μας τιμούν και επιλέγουν να στηρίξουν το έργο μας τοποθετώντας έναν κουμπαρά αντί στεφάνου, κάποιοι ιερείς το απαγορεύουν με διάφορες προφάσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δωρεές που συγκεντρώνονται στους κουμπαράδες μας καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το α’ εξάμηνο του 2018 το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού μας βρέθηκε δίπλα σε 15.293 παιδιά προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.

Διαβάστε την ενημέρωση που λάβαμε:

«Ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00πμ κηδεύαμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κηπούπολη. Επιθυμία των συγγενών ήταν αντί για στεφάνια και λουλούδια να δώσουμε από το υστέρημά μας ότι θέλουμε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας έστειλαν έναν σφραγισμένο κουμπαρά που τοποθετήθηκε στην είσοδο του ναού για να μπορεί όποιος θέλει να προσφέρει. Κατά την διάρκεια της τελετής κάποιος «πάτερ Χρήστος» με φωνές και άσχημο τρόπο μας ζήτησε να πάρουμε τον κουμπαρά και μας απαγόρευσε να τον τοποθετήσουμε ακόμα και έξω από το ναό, λέγοντάς μας ότι έπρεπε να έχουμε πάρει άδεια από την Μητρόπολη. Στην παράκληση μας να σεβαστεί το μυστήριο και την επιθυμία των συγγενών οι οποίοι ήταν και εθελοντές στην εκκλησία αυτός δεν σταμάτησε και συνέχισε να φωνάζει με συμπεριφορά ανάρμοστη για ιερέα. Έκανα την αναφορά μου για το συμβάν στον μητροπολίτη της περιοχής μας «πάτερ Νικόδημο» και το καταγγέλλω και σε σας έτσι ώστε να πράξετε αναλόγως για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

Με εκτίμηση Ρ.Α.».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Συμφωνώ με τους κυρίους/κυρίες που σχολίασαν και θέλω να προσθέσω την άποψή μου. Διαφοροποιούμαι εντελώς από αυτήν της παραπάνω αυτοδιαφημιζόμενης φιλανθρωπικής οργάνωσης με άξονα το παιδί η οποία δραστηριοποιείται έχοντας σκοτεινό παρελθόν και χωρίς να παρουσιάζει δημόσια τα οικονομικά στοιχεία και συναλλαγές της (βλ. σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ). Επίσης πλαισιώνεται από άμισθους εθελοντές το προφίλ των οποίων πιστεύω ότι κατά την πλειοψηφεία είναι ανθρωποκεντρικό και όντως φιλανθρωπικό αλλά ποιος μας διαβεβαιώνει ότι στους 10 εθελοντές ο 1 δεν είναι παιδεραστής και ανώμαλος αφού κανείς δεν τους ελέγχει π.χ. στα απομακρυσμένα σπίτια που διατηρεί η οργάνωση στην εξοχή. Για να τους απορρίπτει η εκκλησία σημαίνει ότι και αυτοί εξ αρχής την έχουν απορρίψει θέλοντας να δρουν μέσα στο χώρο της αλλά χωρίς διαφάνεια και χριστιανικό χαρακτήρα. Γιατί άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Κιβωτός της Αγάπης συνεργάζονται άψογα με την εκκλησία και τους ιερείς και η παραπάνω όχι?? Δεν σας βάζει αυτό σε σκέψεις??? Μόνο όσοι είναι έξω από τα μυστήρια και το χώρο της εκκλησίας πιστεύουν ότι η παραπάνω οργάνωση έχει δίκιο στην προκειμένη περίπτωση.. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί ο πραγματικός της χαρακτήρας που κατα τη γνώμη μου θα κάνει πάταγο..

  2. καλα εκαναν οι παπαδες
    μεχρι και οι παπαδες πηραν πρεφα το λαμογιο προεδρο του χαμογελου του παιδιου

  3. Καλά κάνουν και τους βγάζουν, σούπερ μάρκετ είναι οι ιεροί ναοί; Άλλωστε η εκκλησία μαζεύει για δικά της φιλανθρωπικά έργα. Μήπως το «χαμόγελο του παιδιού» βάζει κουμπαράδες για τα χωριά SOS, για άλλα ιδρύματα ή για ορφανοτροφεία και ιδρύματα της εκκλησίας στους δικούς του χώρους ή εν πάση περιπτώσει μαζεύει χρήματα για λογαριασμό άλλων ιδρυμάτων;
    Όσοι θέλουν στην μνήμη του ανθρώπου τους να κάνουν φιλανθρωπία ή να βάλουν από την τσέπη τους ή να πουν στους δικούς τους να συγκεντρώσουν ένα ποσόν για το «χαμόγελο του παιδιού» στη μνήμη του ανθρώπου που πέθανε.

Leave a Response