Χαλάνδρι: «Έπιασαν» επ’ αυτοφώρω τους ληστές που… χτυπούσαν τα κουδούνια

Κοινοποίηση:
4495583

Βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων και εισέβαλαν στα σπίτια αρπάζοντας κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη – Πρόκειται για δύο Αλβανούς 28 και 36 ετών – Εξιχνιάστηκα 10 περιπτώσεις
Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν, στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, δύο Αλβανοί, ηλικίας 28 και 36 ετών, για διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, εντόπιζαν οικίες και αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων χτυπώντας το κουδούνι, εισέβαλαν σε αυτές, κυρίως νυχτερινές ώρες. Οταν αδυνατούσαν να παραβιάσουν τις κεντρικές εισόδους των πολυκατοικιών, έκαναν αναρρίχηση και εισέβαλαν σε διαμερίσματα από μπαλκόνια.

Όσον αφορά τα κλοπιμαία (κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη), τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δαχτυλίδι, δύο αλυσίδες και δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα όχημα ως μέσο μετακίνησης.

Εως τώρα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στο Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και τα Βριλήσσια.

Σημειώνεται, ότι ο 36χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για διάπραξη όμοιων αδικημάτων και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: