Χάος και «πολιτική ανωμαλία» στην Αλβανία – Παραιτήθηκαν 43 βουλευτές!

Κοινοποίηση:
βουλευτές

Στην Αλβανία ξέσπασε σοβαρή και πρωτοφανής πολιτική κρίση. Άπαντες οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος παραιτήθηκαν τη Δευτέρα από τις βουλευτικές τους έδρες. 

Η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να «κάψει» τις λαϊκές εντολές, ως τον ύστατο τρόπο ανατροπής της κυβέρνησης του Έντι Ράμα. Προφανώς και πρόκειται για «πολιτική ανωμαλία».

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος συμπεριλαμβάνει και αρχηγούς συμμαχικών κομμάτων, όπως του ΚΕΑΔ της ελληνικής μειονότητας. Ομόφωνα ενέκρινε τη Δευτέρα την από την Κυριακή δημοσίως διατυπωθείσα πρόταση του Προέδρου του Λουλζίμ Μπάσα. Δηλαδή, όλοι οι βουλευτές τα παραιτηθούν από τις έδρες τους για να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την κυβέρνηση Ράμα.

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη διαδήλωση του Σαββάτου και η αδράνεια του Ράμα, ο οποίος χλεύασε τις αντιδράσεις, οδηγεί την Αλβανία σε ακραία ρήξη. Οδηγεί στη ριζοσπαστικοποίηση της στάσης της αντιπολίτευσης.

Η Αλβανία εισέρχεται σε πρωτοφανή πολιτική κρίση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο και για την Πέμπτη μπροστά στο κτίριο της Βουλής. Σε συνδυασμό με τη σημερινή σύσσωμη παραίτηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, η Αλβανία πορεύεται σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση.

Ο Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να παραμείνει σε ένα κοινοβούλιο που προέκυψε «μέσω των ψήφων του εγκλήματος και της μαφίας». Το Δημοκρατικό Κόμμα κατέχει 43 από τις 140 έδρες στη Βουλή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ηδη, πριν απο λιγες ωρες, ειχαν φτασει, τους 62.

Comments are closed.