ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ! Παρατάχθηκε κινέζικος στρατός στα σύνορα

Κοινοποίηση:
chinese

Κινεζικές χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Χονγκ Κονγκ κι ενώ οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει εδώ και αρκετές ημέρες κλιμακώνονται συνεχώς, καθώς οι διαδηλωτές ζητούν εκδημοκρατισμό της διακυβέρνησης της περιοχής που ήταν αγγλική αποικία μέχρι το 1997, αλλά απολάμβανε καθεστώς πλήρους ελευθερίας και τώρα βιώνει την σκληρή διακυβέρνηση του Πεκίνου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Πεκίνο ήταν η κατάληψη από τους διαδηλωτές του αεροδρομίου του Χονγκ-Κονγκ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία κάνει ακόμα προσπάθειες να τους απομακρύνει αλλά αν δεν τα καταφέρει πιθανόν να επέμβει ο στρατός.

Τέσσερις κινεζικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες πολιορκούν την πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη και δύο Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων έχουν ακροβολιστεί σε στρατηγικά σημεία και ετοιμάζονται να εισέλθουν εντός των πόλης, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον τους διαδηλωτές, νέους στην συντριπτική πλειοψηφία τους.

Επίσης τρία πυραυλοφόρα σκάφη του Ναυτικού της Κίνας, έχουν φτάσει στα ανοικτά του Χονγκ Κονγκ και είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού, στέλνοντας μήνυμα στους  διαδηλωτές.

Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν συνεχώς επάνω από το Χονγκ Κονγκ των 7,5 εκατομμυρίων ψυχών.

Την ίδια ώρα το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι ενθαρρύνει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Μάλιστα την Τρίτη, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε τις ΗΠΑ «να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».

Πριν λίγες ημέρες κινεζικά ΜΜΕ είχαν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των ηγετών των διαδηλώσεων σε συνάντησή με υψηλόβαθμα στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response