Τώρα ο Κούλης κατάλαβε την μεγάλη παγίδα!

Κοινοποίηση:
mitsotakis-3-768x512

Για κυβέρνηση μειοψηφίας και σύστημα εξουσίας που καταρρέει μίλησε στο Ηράκλειο ο Κ. Μητσοτάκης που ζήτησε εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας.
Εκλογές πριν την κύρωση στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, ενάντια στην οποία, όπως είπε, η ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει μάχη στη Βουλή, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Ηράκλειο. Όπως ανέφερε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, «όσο συντομότερα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα μας. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, πέρα από την προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές τώρα για να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την αισιοδοξία. Εκλογές τώρα για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την κύρωση συμφωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την θέση του κόμματός του ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πρόχειρη συμφωνία που θα ανοίξει πληγές και στις δυο χώρες.

«Αυτή η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό που του έδωσε ο Καμμένος, έγινε πρόχειρα και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Έτσι δεν κλείνει καμία παλιά πληγή, αλλά ανοίγουν πληγές σε δύο χώρες. Οι δυο λαοί εμποδίζονται από τη συμφωνία για βιώσιμη λύση. Είναι μια συμφωνία που κοιτάζει προς τα πίσω και θα αποδείξουμε ότι είναι γεμάτη παγίδες. Ακόμη και στη ρηματική ανακοίνωση αναγράφεται δύο φορές ο μακεδονικός λαός».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος σε στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Όλοι είδαμε το κακά σκηνοθετημένο διαζύγιο. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντάλλαξαν βουλευτές για να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός και ο Καμμένος αρχηγός κόμματος. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι κυβέρνηση μειοψηφίας με 145 βουλευτές. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί του συστήματος εξουσίας που καταρρέει. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επικίνδυνοι, χωρίς ηθικά όρια, δεν σέβονται τους δημοκρατικούς κανόνες. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να σταθούμε απέναντί τους».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο: «Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο, είναι πολιτική ανωμαλία άνευ προηγούμενου. Παραχάραξη της κοινωνίας. Η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ποιος θα ήθελε να επενδύσει στη χώρα με ένα τέτοιο κλίμα;».

Εκτοξεύοντας πυρά κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σε αντίθεση με τις πολιτικές Τσίπρα που επέβαλαν 29 φόρους και 17 μειώσεις, η ΝΔ ως κυβέρνηση θα γεφυρώσει τα «ρήγματα» που βάθυναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Με χαμηλότερους φόρους και εισφορές, θα επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη για να ανασάνουν οι πολίτες. Η ΝΔ είναι γνήσιο λαϊκό κόμμα, το κόμμα της μεσαίας τάξης, και γι’ αυτό λέμε ότι θέλουμε για 800 χιλιάδες άτομα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί και δυο χιλιάδες ευρώ για κάθε ζευγάρι που θα φέρνει στον κόσμο ένα νέο Ελληνόπουλο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης που αύριο θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Μεσσαρά και το ορεινό Ρέθυμνο, ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να απευθυνθούν σε όλους τους πολίτες, ακόμη και όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν, ενώ δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της χώρας:

«Να απευθυνθείτε σε όλους, σε όσους ακόμη ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν. Να μιλήσετε και σε παλιούς φίλους απ’ τους οποίους ζητώ να επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι. Η Ελλάδα θέλει και μπορεί να πάει μπροστά. Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη, και ζητώ τη δύναμη για να τα καταφέρουμε για να πάει ο τόπος μπροστά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: