«Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στη ναυτική βάση στη Φλόριντα

Κοινοποίηση:
234701

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δευτέρα το περιστατικό στη ναυτική βάση της Πενσακόλα τον περασμένο μήνα ήταν «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο Μπαρ δήλωσε ότι ο 2ος υπολοχαγός Μοχάμεντ Σαϊντ Αλσχαμάρι, μέλος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, «υποκινήθηκε από τη τζιχαντιστική ιδεολογία» όταν σκότωσε τρεις Αμερικανούς ναυτικούς και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ άλλους Αμερικανούς στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στη ναυτική βάση της Πενσακόλα.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι κατά την έρευνα που ακολούθησε, 21 μέλη του στρατού της Σαουδικής Αραβίας στη βάση βρέθηκαν να έχουν «προσβλητικό υλικό» που κυμαίνεται από «social media με τζιχαντιστικό περιεχόμενο ή αντιαμερικανικό περιεχόμενο» μέχρι και υλικό πολύ κοντά στην παιδική πορνογραφία.

«Τα αρμόδια γραφεία των αμερικανικών εισαγγελέων εξέτασαν ανεξάρτητα κάθε μία από τις 21 υποθέσεις που περιείχαν προσβλητικό περιεχόμενο και διαπίστωσαν ότι κανένας από αυτούς δεν θα οδηγούνταν κανονικά σε ομοσπονδιακή δίωξη», δήλωσε.

Όπως αποφασίστηκε οι 21 εκπαιδευόμενοι θα απομακρύνονταν από το πρόγραμμα στο αμερικανικό στρατό και θα επέστρεφαν στη Σαουδική Αραβία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: