29/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Τρομακτικό: Ετσι δρουν οι απατεώνες παρκαδόροι – Αντιγράφουν το κλειδί του αυτοκινήτου σας σε 2′! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Mόλις δυο λεπτά είναι αρκετά για να αντιγράψουν το κλειδί του αυτοκινήτου σας

Μάστιγα οι κλοπές αυτοκινήτων, με τους επιτήδειους να σκαρφίζονται νέες μεθόδους κλοπής.

Όπως αποκαλύπτει ο Alpha επίδοξοι κλέφτες δρουν τα τελευταία 24ωρα σε χώρους στάθμευσης. Προσποιούνται τους παρκαδόρους, ζητούν από τους ανυποψίαστους οδηγούς να τους εμπιστευτούν τα κλειδιά -δήθεν για να παρκάρουν το όχημά- και… μόλις οι οδηγοί απομακρυνθούν… θέτουν σε εφαρμογή το καλά οργανωμένο σχέδιο τους.

Χρειάζονται μόλις δύο λεπτά, ένα απλό μηχάνημα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής… και το αντικλείδι είναι έτοιμο. Κι αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε δείτε τι δηλώνει στην κάμερα του Αlpha, ένας επαγγελματίας κλειδαράς.

Σάββας Χατζηματθαίου – Κλειδαράς
«Τοποθετούμε αυτό το μηχάνημα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, που είναι συνήθως κάτω από τα πόδια του οδηγού και με το μηχάνημα αυτό μέσα σε δύο λεπτά θα τελειώσουμε προγραμματισμό κλειδιού. Τοποθετούμε ένα password που μας δίνει αυτό το μηχάνημα.. εδώ θα δούμε τις μάρκες των αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο είναι ΚΙΑ 2. ΚΙA EUROPE 2. ΚΙΑ SYSTEM τώρα είμαστε μαζί με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, προχωράμε, τώρα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα προγραμματισμό κλειδιού. Το κλειδί είναι έτοιμο. Τόσο απλά».

 Την παραδοσιακή μέθοδο επιλέγουν οι επίδοξοι κλέφτες που δεν διαθέτουν το απαραίτητο μηχάνημα…

Βάσος Χατζηματθαίου – Κλειδαράς 
«Ήρθε μια φορά ένας με Toyota αυτοκίνητο, με κλειδωνιά του Toyota, άλλος ήρθε με mazda και μετά ήρθε η Αστυνομία και μας έδειξε κάποιες φωτογραφίες που υποψιάζεται η Αστυνομία, αν ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι και έφεραν τις κλειδωνιές».

Αφού αντιγράψουν το κλειδί σας ο επόμενος στόχος είναι να μάθουν που παρκάρετε συνήθως αλλά και που μένετε, και αυτό εάν υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο προσωπικά έγγραφα ή έχετε ξεχάσει κάποια άλλα αντικείμενα.

Δηλώσεις πολιτών
«Αποκλείεται, αποκλείεται εμείς να αφήναμε τα κλειδιά μας στον οποιονδήποτε παρκαδόρο.. Είναι πολύ επικίνδυνο στη σημερινή Κύπρο – τίποτε».
«Δεν φοβάμαι να αφήνω το αυτοκίνητο, εντάξει άκουσα πολλές φορές γίνεται να κλέψουν αλλά εν νομίζω.. δεν φοβάμαι».
«Όπως έγιναν τα πράγματα όχι, γιατί τα κλειδιά είναι κάτι προσωπικό. Όταν αφήνεις σε κάποιον τα κλειδιά που τον βλέπεις για πρώτη φορά δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.»

Μόνο το 2018 καταγγέλθηκαν 360 κλοπές αυτοκινήτων, ενώ τους πρώτους δύο μήνες του 2019 κλάπηκαν άλλα 40 οχήματα. Η αστυνομία εκτιμά πως πίσω από τις κλοπές κρύβεται οργανωμένη σπείρα και καλεί το κοινό να έχει τα μάτια του 14.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: