Τρελαίνεται ο Ερντογάν και απολύει 130.000 στρατιώτες!

Κοινοποίηση:
5a0ec5dacd3a1807d94b166a-750x430

Η απελπισία που έχει τυλίξει τον Ερντογάν και τους συμβούλους του, λόγω της κακής πορείας της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 23ης Ιουνίου, με τις οποίες θα εκλεγεί ο νέος δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, τον ώθησε σε μια κίνηση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο με το οποίο μειώνεται η στρατιωτική θητεία, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση πριν τη γιορτή του Ραμαζανιού, με το οποίο θα απολυόταν αμέσως μετά την ψήφισή του 130 χιλιάδες κληρωτοί στρατιώτες. Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα και να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του Μπιναλί Γιλντιρίμ έναντι του Ιμάμογλου, ο οποίος φέρεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις από 2 μέχρι 8 εκατοστιαίες μονάδες.

Όμως, οι κωλυσιεργίες του Λαϊκού Ρεπουμλικανικού Κόμματος (CHP) δεν επέτρεψαν την ψήφιση του νομοσχεδίου πριν το Ραμαζάνι και έτσι εισάγεται προς συζήτηση σήμερα, με στόχο να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, για να αρχίσει η άμεση εφαρμογή του.

Με την εφαρμογή του νόμου, από τα κατεχόμενα της Κύπρου θα αναχωρήσουν άμεσα 13 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες και η δύναμη που θα παραμείνει εκεί θα ανέρχεται στις 7 χιλιάδες άνδρες.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει θητεία έξι μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι στρατιώτες έχουν συμπληρώσει θητεία έξι μηνών, θα απολυθούν.

Όσο για το αν θα επηρεαστεί η επιχειρησιακή ικανότητα των ΤΕΔ, Τούρκοι ειδικοί σημειώνουν ότι υπάρχει ετοιμοπόλεμη δύναμη 180 χιλιάδων ανδρών, που αποτελείται από μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες, που αποτελούν την επιχειρησιακή ραχοκοκκαλιά του τουρκικού στρατού.

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response