Τραμπ σε Ιράν: «Θα σας εξαφανίσω αν…»

Κοινοποίηση:
TRUMP

Προειδοποίηση προς το Ιράν απηύθυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως θα «εξολοθρεύσει» τη χώρα εάν αυτή επιτεθεί σε οτιδήποτε ανήκει στις ΗΠΑ.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Προέδρου του Ιράν, Χασάν Ρουχανί που χαρακτήρισε σήμερα τον Λευκό Οίκο «διανοητικά ανάπηρο», ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε:

«Οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν σε οτιδήποτε ανήκει στην Αμερική θα απαντηθεί με μεγάλη και συντριπτική δύναμη. Σε μερικές περιπτώσεις, η συντριπτική δύναμη θα σημαίνει αφανισμός».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτηρίζει ακόμη τις σημερινές δηλώσεις της Τεχεράνης «προσβλητικές» και αφήνει να εννοηθεί πως οι εποχές των Μπάρακ Ομπάμα και Τζον Κέρι έχουν παρέλθει.

«Ο υπέροχος ιρανικός λαός υποφέρει και δεν υπάρχει κανένας λόγος. Η ηγεσία τους ξοδεύει όλα τα χρήματά στην τρομοκρατία, και λίγα σε οτιδήποτε άλλο. Οι Η.Π.Α. δεν έχουν ξεχάσει τη χρήση IED & EFP (βόμβες) από το Ιράν, οι οποίες σκότωσαν 2000 Αμερικανούς και τραυμάτισαν πολλούς άλλους», ανέφερε στην ίδια ανάρτηση.

Παράλληλα, αναφέρει πως η Τεχεράνη δεν κατανοεί τις λέξεις «καλός» και «συμπόνοια» και πως το μόνο που καταλαβαίνει είναι η δύναμη και η ισχύς του αμερικανικού στρατού.

Ιράν και ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος της διένεξης μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone από τον στρατό του Ιράν.

Η ένταση μεταξύ των δύο κρατών ξεκίνησε με την μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά του Ιράν.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response