Το συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου αν θες να χάσεις κιλά

Κοινοποίηση:
shutterstock1416624410

Υπάρχει ένα μικρό διατροφικό μυστικό που συνηθίζουμε να παραβλέπουμε, κι όμως αυτό λειτουργεί ευεργετικά προς διάφορες κατευθύνσεις.

To όνομά του; Ξηροί καρποί! Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και πλούσιοι σε καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Μπορεί να περιέχουν πολλά λιπαρά, περιέχουν όμως και τόνους θρεπτικών συστατικών, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε κι άλλα πολλά.

Οι έρευνες δείχνουν συνεχώς πως οι ξηροί καρποί μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Όταν δεν συμβάλλουν δηλαδή στη ρύθμιση της περιεκτικότητας του σακχάρου στο αίμα, την πίεση του αίματος, τα χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης κ.ά.

Επιπλέον, το σώμα μας δεν απορροφά το 10-15% των θερμίδων που περιέχουν οι ξηροί καρποί, ενώ μια άλλη σειρά ερευνών δείχνει πως οι ξηροί καρποί μπορεί να βελτιώσουν ακόμα και τον μεταβολισμό.

Σε μια τέτοια μελέτη, τα αμύγδαλα αύξησαν την απώλεια βάρους κατά 62%! Κι αυτό γιατί περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός μας παλεύει να αποσυνθέσει και να χωνέψει.

Σε άλλη μελέτη 100 υπέρβαρων γυναικών, αποδείχτηκε πως όσες κατανάλωναν ξηρούς καρπούς έχαναν περισσότερο βάρος από όσες δεν τους είχαν εντάξει στη διατροφή τους.

Μπορεί να έχουν υψηλή θερμιδική αξία, δεν είναι όλα όμως θερμίδες…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: