28/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Το ρυάκι που «σκοτώνει»: Όποιος βάλει το πόδι του μέσα καταλήγει νεκρός (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
bolt_12

Πρόκειται για ένα μέρος του ποταμού Wharfe, κοντά στην πόλη York της Αγγλίας. Ονομάζεται Bolton Strid και είναι ουσιαστικά ένα ρυάκι που δεν προμηνύει τίποτα κακό. Αντίθετα μάλιστα, όλο το περιβάλλον τριγύρω είναι γραφικό και ειδυλλιακό. Ωστόσο αν και φαίνεται εύκολο να πατήσεις στις πέτρες του και να το περάσεις, αν βρεθείς μέσα σε αυτό το ρυάκι, τότε θα καταλήξεις νεκρός.

Σε κάποιο σημείο του ποταμού τα νερά αλλάζουν κατεύθυνση και το ποτάμι γίνεται στενό. Σε εκείνο το σημείο σχηματίζονται καταρράκτες, στο φυσικό κενό του βράχου. Αυτοί οι καταρράκτες καταλήγουν σε ένα βαθύ υποβρύχιο ρεύμα. Το ρεύμα δεν φαίνεται από την επιφάνεια, και εκεί είναι που καταλήγουν διάφορα πράγματα και δυστυχώς, αρκετοί άνθρωποι. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ακριβής, αφού το πρώτο θύμα, όπως λέει ο θρύλος, ήταν ο Ουίλιαμ ντε Ρόμιλι το 1154, του οποίου ο θάνατος έγινε και ποίημα.

Από τότε πολλοί έχασαν την ζωή τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν βρέθηκαν ούτε τα πτώματά τους.

Kανένας δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά πόσο βαθύ είναι το Bolton Strid. Πολύς κόσμος θεώρησε πως το μικρό πλάτος δεν θα αποτελούσε μεγάλο εμπόδιο, αλλά τελικά τα φαινόμένα απατούν και πολλοί τολμηροί που αμφισβήτησαν ή δεν γνώριζαν τους θρύλους, εξαφανίστηκαν αφού τους κατάπιε κυριολεκτικά η γη.

Οι τρομακτικές ιστορίες είναι πολλές. Το 1998, ο Barry και η Lynn Collet βρίσκονταν στον μήνα του μέλιτος. Την δεύτερη μέρα του ταξιδιού τους περπατούσαν δίπλα στο ποτάμι, όταν μια απότομη βροχή έκανε την στάθμη του νερού να ανέβει περίπου 1,5 μέτρο σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η Lynn βρέθηκε νεκρή μια εβδομάδα αργότερα, ενώ η σορός του Barry, βρέθηκε έναν μήνα μετά. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε το πρόσωπο ενός άντρα να βγαίνει ξαφνικά στην επιφάνεια και να εξαφανίζεται μέσα σε δευτερόλεπτα

Το 2010, ένα 8χρονο αγοράκι είχε τα γενέθλιά του. Το αγόρι έπαιζε αμέριμνο στους βράχους κοντά στο ρυάκι, σε μια από τις πιο ζεστές μέρες του έτους. Κάποια στιγμή γλίστρησε και έπεσε μέσα στο νερό. Ένας περαστικός τον άρπαξε από την μπλούζα, αλλά το ρεύμα ήταν τόσο δυνατό που ο 8χρονος Aaron Page εξαφανίστηκε κάτω από τη επιφάνεια της γης.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο επικίνδυνα ποτάμια στον πλανήτη. Κι αυτό γιατί κυρίως, η επικινδυνότητα δεν είναι ορατή και όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του Bolton Strid, μπορεί να εξαφανιστεί κι αυτός κάτω από την επιφάνεια…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: