EIKONA ΣΟΚ! Το βίαιο παρελθόν του Τσαγανέα: Υπέγραψε για την εκτέλεση της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη! O «βεβαίως, βεβαίως» ήταν σκληρός συμμορίτης

Κοινοποίηση:
tsaganeas1

Η Φριχτή Δολοφονία της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ από την ΟΠΛΑ στις 21/12/1944!

Στη διάρκεια της Στάσης των Δεκεμβριανών του 1944, στην Αττική το ΕΑΜ/ΚΚΕ δια του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ δολοφόνησε ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ –ακόμη και με τσεκούρια!! – χιλιάδες αθώους ανθρώπους.
Μεταξύ αυτό και περίπου 6.500 άμαχους, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει καταστάσεων των τοπικών ηγετών του ΕΑΜ/ΚΚΕ.
Αυτό το αδιαφιλονίκητο γεγονός ποτέ δεν το παραδέχτηκε το ΕΑΜ/ΚΚΕ.
Ούτε το μέγεθος του εγκλήματος, ούτε την αθωότητα των θυμάτων.
«Εκτελούσαμε προδότες» λένε…. «πιο πολλές αγριότητες γίνανε από την αντίδραση», «η αντίδραση τα σκηνοθέτησε», και άλλες παρόμοιες γελοιότητες παρουσιάζουν ως Ιστορία.
Εκτός των δολοφονιών, μεταξύ 20 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου, έπιασαν χιλιάδες αθώους ομήρους –άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και παιδιά- και τους πήγαν πεζοπορία άλλους μέχρι το Λιδωρίκι (τους πιο τυχερούς) και άλλους μέχρι Καρπενήσι, Καρδίτσα, Λάρισα και τον Τύρναβο!
Γι αυτό το γεγονός έχουν γραφεί πολλά βιβλία με λεπτομέρειες για τις πορείες των αμάχων, συχνά ξυπόλητων και ημίγυμνων, για τη βία και τις εκτελέσεις καθ οδόν.
Σε μια κουστωδία που ξεκίνησε από την Κηφισιά ήταν και η σύζυγος του Ιωάννη Μεταξά, η κυρία Λέλα Μεταξά.
Σε άλλη κουστωδία ομήρων ήταν 15 Βρετανοί αιχμάλωτοι, ξυπόλητοι και ξεγυμνωμένοι,μόνο με τα εσώρουχα!
Και γι αυτό δεν υπάρχει πραγματική αποδοχή από το ΚΚΕ, πέραν μια δήλωσης του Ζαχαριάδη που ουσιαστικά παραπονείται προς τους δικούς του για τον τρόπο που έγινε και ΟΧΙ γιατί έγινε.Ζαχαριάδης: «« …Ἀγριότητες έγιναν τό Δεκέμβρη, και τέτοιες έκαμαν και μέλη του κόμματος.
 
«Την έφαγαν οι συναδέλφοί της!» είχαν πει στην οικογένειά της οι άνθρωποι που τη συνέλαβαν.

Σε μια άγνωστη πλευρά της ζωής του, ο ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, πρωτοστατώντας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Ενταγμένος στις τάξεις του ΕΑΜ Καλλιτεχνών, παρά τη μεγαλοαστική καταγωγή του, έπαιξε τον δικό του ρόλο και συντάχτηκε από την πρώτη στιγμή με τους κομμουνιστές.

Το κράτος τίμησε τον Χρήστο Τσαγανέα με παράσημο που απονεμόταν σε πολίτες που διακρίθηκαν με τις πράξεις τους… Και όμως μια από τις θεάρεστες πράξεις του ήταν και η δολοφονία με τσεκούρι της πατριώτισσας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη.

Η Παπαδάκη θεωρήθηκε από την τότε ελίτ των ενταγμένων στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και άλλους ακραίους κομμουνιστές σαν τον Χρήστο Τσαγανέα), ως πρόσωπο που εξέφραζε την … αντίδραση. Αυτός πράγματι ήταν ένας συνήθης λόγος της “ΟΠΛΑ” για να εξοντώνεις όσους θεωρούσε αντιπάλους της. Χρόνια μετά, ο ηγέτης των Κομμουνιστών, Νίκος Ζαχαριάδης, σχεδόν θα ζητήσει συγνώμη, δηλώνοντας ότι η δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη ήταν μια… ”ανοησία”. Το τέλος της άτυχης Ελένης ήτανε φοβερό.

viaio_parelthon_toy_tsaganea_ypegrapse_gia_tin_ektelesi_tis_ithopoioy_elenis_papadaki_dioti_itan_antikommoynistria1

Ο Μακαρώνας την παρέλαβε μπροστά στον Ορέστη, ο οποίος είχε διατάξει την εκτέλεση με τσεκούρι, όπως γινόταν με τα άλλα πολυάριθμα θύματα. Την διέταξαν να γδυθεί ενώ εκείνη είχε αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος της. Έτρεμε από το κρύο και το φόβο και κλαίγοντας τους παρακαλούσε. Έβγαλε την γούνα της την οποία παρέλαβε ο Ορέστης και όταν την διέταξε να βγάλει και τα υπόλοιπα ρούχα της αναλύθηκε σε δυνατές κραυγές απελπισίας και γόους.

Ορμησαν τότε αφιονισμένοι πάνω της και μεσα σ’ ένα κατήφορο από προπηλακισμούς την έσυραν κοντά σε ένα ανοιγμένο λάκκο κι’ εκεί την έγδυσαν με την βία. Τότε της φυτέψαν δύο σφαίρες στο σβέρκο…

undefined

Η ηθοποιός κατακρεουργημένη

Το προεδρείο του Κόκκινου ΣΕΗ ηταν, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Θεόδωρος Μορίδης, ο Σπύρος Πατρίκιος, ο Χρήστος Τσαγανέας, και ο Πάνος Καραβουσάνος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Να του απονείμουν το χρυσο τσεκουρι μετα θανατον βεβαίως βεβαιως…

  2. Και έχουμε ακόμη στη Βουλή το ΚΚΕ και τους αριστερούς να εξουσιάζουν τις ζωές μας… Αξιοθρήνητος λαός…

  3. Πάντως τον τίμησαν και με δρόμο στο περιστέρι τον αιμίλιο βεάκη,εκεί που πίνουν καφέ αρκετοί ψηφοφόροι.Όσο για τον καραβουσάνο τον δείχνουν εν ζωή 111 ετών,ισχύει?

  4. Θα ερθει στιγμη καποτε που το Εθνικον φρονιμα θα εκραγει απο τους λιγους πραγματικους Ελληνες αυτης της χωρας. Και τοτε ολοι αυτοι οι νεοελληνες με τα μοντερνα μυαλα υπερ των φλωρων υπερ των ανοιχτων συνορων υπερ της ανομιας της αναρχιας κτλ κτλ, που δεν σεβονται τα ιερα και τα οσια των προγονων……αυτοι ολοι θα εξαφανιστουν αμεσα. Οπως ειπε ο Θεοδωρος Κολοκοτρωνης φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους εγω θα το παραφρασω ως Φωτια Και Τσεκουρι στους Ανθελληνες.

  5. Αυτοί που την εκτέλεσαν εκτελέστηκαν στην Κολιάτσου από το ΕΑΜ. Φυσικά δεν ήταν οι ηθοποιοί που αναφέρονται.Οι ίδιοι είπαν ότι τα είχαν πάρει απ έξω.
    Η χουντόφαρα τα ξέρει όλα αυτά αλλά γράφει τα μισά για ταΐζει τους μαλάκες της

    1. Αδερφέ τραβα φτιάξε καμιά τυρόπιτα κι άσε την ιστορία να την πει κανείς ειδικός

  6. Καλό μουνόπ@νο ήταν και ο Βεάκης.Σκατά στους τάφους τους,Να μην βρίσκει ανάπαυση η ψυχή των άθεων ληστοσυμμοριτών.

  7. ΕΡΠΕΤΑ ΟΡΚ ΙΔΙΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ

  8. Ζήλευαν οι άλλοι ηθοποιοί το ταλέντο της. Αν πήγε με τους Γερμανούς ως πράκτορας της Ελλάδος, οι αριστεροί την έβαλαν και όταν τους ήταν πλέον άχρηστη τη σκότωσαν. Άλλο άρθρο μιλούσε για τη ζώνη που τής χάρισε ο τότε πρωθυπουργός Ράλλης. Αφού τη συνέλαβαν μπήκαν σπίτι της, το έκαναν άνω κάτω και δεν βρήκαν τη ζώνη. Γιατί δεν σκότωσαν οι βρωμοαριστεροί το Ράλλη, αυτός είχε το χρήμα, αυτός ήταν προδότης. Γιατί ήταν πρωθυπουργός; Εδώ δεν δίστασαν να σκοτώσουν τον Καποδίστρια. Τα βρωμοκομμούνια μισούν τους πλούσιους πού έχουν το χρήμα, όχι το χρήμα καθαυτό.

  9. Υπήρξε από τους πιο αγαπητούς μου ηθοποιούς, αγνοώντας τι αριστερό μουλόσπερμα υπήρξε! Γόνος παμπλουτης οικογένειας ομογενών της Ρουμανίας, μεγαλωμένος στα πούπουλα αλλά προφανώς μουλόσπορος αναρχικός καταραμένος!!

    ΜΠΡΑΒΟ Στέφανε Χίο που δημοσιεύεις ΜΟΝΟ αλήθειες!! Αλήθειες που όλοι οι Εβραίομπινέδες ΑΠΟΚΡΎΠΤΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ!!
    Στο site σου έχω διαβάσει ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ για την δύσμοιρη Ελένη Παπαδάκη, για το ΠΟΣΟΥΣ συνανθρώπους της ΕΣΩΣΕ από την πείνα κ τον ψόφο εκείνα τα μαύρα χρόνια από τους κωλογερμανους!!! ΕΣΩΣΕ μάλιστα από πείνα κ ψόφο το μούλικο του ηθοποιού Πάνου Καραβουσανου πηγαίνοντας τους καθημερινά τρόφιμα, ο οποίος ναι μεν μπροστά της της φιλούσε τα χέρια αλλά ως ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ, υπέγραψε πισώπλατα της την καταδίκη της μαζί με τους πούστηδες που αναφέρεις!!!

    Στο site σου διάβασα ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ, ΠΩΣ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ οι πατεράδες της Βουγιουκλάκη κ της λατρεμένης Ζωής Λάσκαρη καθώς κ η δολοφονία της μάνας της τελευταίας, με κονσερβοκούτι από τους πούστηδες αριστερούς!!
    Τα γράφει κανείς άλλος αυτά?? Ο,τι τους προτάξει το ελληνικό κρυπτοεβραϊκό
    λόμπι! Πούστηδες, ξεκωλιάρες αλά μενεγακη κρυφοξεκωλιαρηδες, χλιδή, πορνεία, κοκό για φράγκα, φβ κ του κώλου τα εννιάμερα!!!

    ΕΥΓΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΧΊΟ ΈΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!!

  10. Σκατά στον τάφο του πούστη κουμμουνιστή.
    Τέτοιες αποκαλύψεις μόνο στο Ελληνικό και πατριωτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

    1. Ρε μαλακισμένε ακόμα και στις πρώην κομμουνιστικές χώρες ντρέπονται για όλα αυτά που έχει κάνει ο γαμημενο δολοφόνος,όσους δεν σκότωσε ,πέθαναν από την πείνα,και συ ψυχοπαθή καμαρώνεις;

  11. Έτσι μπράβο. Για να μην ξεχνιόμαστε και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Comments are closed.