Τουλάχιστον 2 νεκροί από την εισβολή στην Συρία – Προελαύνει ο τουρκικός στρατός (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
068_AA_09102019_1030078

Απειλητικά ηχούν τα τύμπανα πολέμου στη Συρία, με τα αντικρουόμενα συμφέροντα στην περιοχή να δημιουργούν ένα απολύτως έκρυθμο σκηνικό.

Ήδη η Τουρκία έπληξε αεροπορικώς περιοχές σε στρατιωτική της επιχείρηση που άφησε πίσω τουλάχιστον δύο νεκρούς ενώ οδήγησε χιλιάδες κατοίκους στη φυγή. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απάντησαν με όλμους και εκτόξευση ρουκετών κατά δύο πόλεων στην νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα από την επίθεση από τα συριακά εδάφη.

«Επικρατεί τεράστιος πανικός», ήταν τα λόγια εκπροσώπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων μετά την επίθεση της Τουρκίας.

Στρατιωτικά εμβατήρια της οθωμανικής περιόδου ακούγονταν από μεγάφωνα, ενώ τα σχολεία έκλεισαν μέχρι την Δευτέρα στην τουρκική επαρχία Ακτσάκαλε στα σύνορα με τη Συρία, με την έναρξη της εισβολής τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία.

Μεγάφωνα είχαν στηθεί στην επαρχία, που βρίσκεται περίπου 6 χλμ από τη στρατηγικής σημασίας συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, και ακούγονταν πατριωτικές μουσικές, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.


Ερντογάν: Ο Θεός είναι μαζί μας

Οι τοπικές αρχές στο Ακτσάκαλε βρίσκονται σε επιφυλακή, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να προσέχουν για πιθανά πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων.

«Ο Θεός να είναι μαζί μας», δήλωσε με tweet του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Χαιρετίζω κάθε έναν γενναίο στρατιώτη που συμμετέχει σε αυτή την επιχείρηση».

Τεμένη σε όλη την Τουρκία θα πραγματοποιήσουν πρωινές προσευχές αύριο Πέμπτη για το στρατό, μετέδωσε το TRT.

Το κρατικό δίκτυο χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση τη «μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της (τουρκικής) Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι αυτή εκτείνεται σε μια περιοχή «περίπου 400χλμ μήκους και 35 χλμ βάθους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: