Τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση των S-400

Κοινοποίηση:
s-400

Αν και δεν αναφέρθηκε σε τοποθεσία, ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η εγκατάσταση των δύο συστοιχιών του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 που έχει παραλάβει η Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Τη δήλωση έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή του CNN Türk, προσθέτοντας ότι η παραλαβή όλων των κομματιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, μέχρι τέλος του χρόνου θα γίνει η εγκατάσταση του συστήματος και τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία.

«Η διαδικασία της παράδοσης ολοκληρώνεται σύντομα. Από τεχνικής απόψεως το σύστημα θα εγκατασταθεί από το Δεκέμβριο και μετά. Ωστόσο, το γεγονός ότι το σύστημα είναι έτοιμο, δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμο και για χρήση. Επειδή υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα, όπως η εκπαίδευση του πολύ εξειδικευμένου προσωπικού μας και η ενσωμάτωση ορισμένων πτήσεων στο σύστημα. Όταν όλα αυτά ολοκληρωθούν, το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τον Απρίλιο».

Αναφορικά με το αν η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς και μαχητικών από τη Ρωσία, ο Ισμαήλ Ντεμίρ επιβεβαίωσε ότι έχει υποβληθεί σχετική πρόταση από τη Ρωσία και για τον λόγο αυτό ζήτησαν οι ίδιοι οι Ρώσοι να εκθέσουν τα αεροσκάφη τους στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση Teknofest στην Κωνσταντινούπολη, ώστε οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες να τα εξετάσουν από κοντά και να συζητήσουν την πρόταση

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: