Τι πίστευε για τη θρησκεία ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Δεν μπορεί η…»

Κοινοποίηση:
maxairitsas_8_main

Ο τραγουδοποιός των μεγάλων επιτυχιών Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, έφυγε στα 63 του μόλις χρόνια προδομένος από την καρδιά του.

Η Εξόδιος Ακολουθιά θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, εκεί θα είναι όλοι όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, όλοι όσοι τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του.

Τί δηλωνε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για τη σχέση του με το Θεό.

«Είμαι θρήσκος. Πιστεύω σε-έναν Θεό Πατέρα Παντοκράτορα. Πιστεύω πως- κάτι υπάρχει, πως δεν μπορεί η ζωή να είναι μόνον αυτή! Γιατί αν υπάρχει μόνον η ύλη, είναι μια τρομερή κουταμάρα, μια… αλητεία. Αν έχει δημιουργηθεί αυτή η ζωή από μια σύμπτωση για να καταλήγουμε ξανά ότι μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό, δεν έχει νόημα. Τότε, δυστυχώς, λυπάμαι που βρέθηκα σ’αυτή τη ζωή» Αυτά είχε δηλώσει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε παλαιότερη συνέντευξή του, ερωτηθείς για το ποια είναι η σχέση του με τη Θρησκεία.

ΠΗΓΗ: dogma.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. Πολύ σωστά μίλησε! Δεν θα είχε νόημα αυτή η ζωή από μόνη της, αν τελείωνε η ψυχή με τον θάνατο και δεν υπήρχε τίποτα μετά. Είναι πολύ σωστή η σκέψη του. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

 2. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του.Ο επάνω σχόλιο…κοίτα τον εαυτό σου καλύτερα,ευτυχώς που δεν θα τον κρίνεις εσύ αλλά ο Χριστός μας που ξέρει καλύτερα τί είναι ο καθένας μας.

 3. Ακριβώς αυτό που λέει ο «αρπαγη»

  Δυστυχώς οι περισσότεροι Χριστιανοί δε γνωρίζουν τη χριστιανική διδασκαλία. Ούτε καν το Ευαγγέλιο. Κανένας άνθρωπος, μα κανένας, ούτε καν οι Απόστολοι, δε θα σωθεί από τα έργα του ή επειδή λέει έτσι γενικά κι αόριστα «ε δε μπορεί κάτι θα υπάρχει». Όλοι μας είμαστε αμαρτωλοί και όλοι μας χωρίς καμία εξαίρεση είμαστε άξιοι για τη χειρότερη Κόλαση και μόνο. ΜΟΝΟ η επέμβαση του Ιησού Χριστού μπορεί να μας δώσει ΧΑΡΗ και να γλιτώσουμε τη τιμωρία που μας αξίζει…. Αυτό είναι το Ευαγγέλιο: Σταυρώθηκε ο Ιησούς, ο ενσαρκωμένος Υιός του Θεού, για να πάρουμε ΧΑΡΗ εμείς….

  Φυσικά αυτό δεν απευθύνεται στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η πίστη του καθενός είναι ιδιωτική υπόθεση και δε μπορούμε να ξέρουμε αν εκείνος σώθηκε και είναι στο Παράδεισο ή όχι. Δε θα τον κρίνουμε εμείς. Η ψυχή του και η μοίρα της θα κριθεί από το Θεό και μόνο.

 4. ΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΝ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ…ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕ ΔΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ+ΣΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 63 ΧΡΟΝΙΑ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!

  1. Καλά τώρα..δεν είμαστε όλοι με το Ευαγγέλιο αγκαλιά ούτε ξημεροβραδυαζόμαστε στις εκκλησίες!Ας παραδεχόμαστε και να πιστεύουμε σε Παναγία και Αγία Τριάδα και φτάνει!

   1. ΑΝΝΑ,ΔΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ(50-50 ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ),ΟΥΤΕ ΣΩΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ,ΠΕΝΤΑΔΙΚΟΣ,ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΙΚΟΣ,ΟΥΤΕ ΣΩΝΕΣΑΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΛΠ ΚΛΠ)…ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΗΞΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ…ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ?ΣΩΝΕΣΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ…ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ+ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ..ΔΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ…ΑΠΟΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑ…ΟΠΟΙΟΣ ΔΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΔΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ)

Leave a Response