Τι είπε η Μυρσίνη Λοΐζου για το «Καλημέρα Ήλιε» στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Κοινοποίηση:
mirsini-loizou-1-768x465-768x465

Η Μυρσίνη Λοΐζου είχε απαγορεύσει με ανοιχτή επιστολή της το 2011 από το (τότε ακόμα) ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του πατέρα της «Καλημέρα Ήλιε» (αλλά και οποιοδήποτε άλλο έργο του) στις κομματικές του εκδηλώσεις.

«Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα» έγραφε μεταξύ άλλων η Μυρσίνη Λοΐζου στην επιστολή της.

Το ΚΙΝΑΛ ωστόσο την Κυριακή και κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου του αγνόησε επιδεικτικά την επιθυμία της κληρονόμου του Μάνου Λοΐζου.

Το «Καλημέρα Ήλιε» ακούστηκε στο ΣΕΦ και ξεσήκωσε τους παριστάμενους.

Σήμερα, λίγες ώρες μετά την καταπάτηση της επιθυμίας της από το ΚΙΝΑΛ η κόρη και κληρονόμος του Μάνου Λοϊζου σχολίασε λακωνικά στο Facebook:

«Χαλάλι του, του ΚΙΝΑΛ το «καλημέρα ήλιε». Καλό μήνα»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response