Τεράστια ανάσα: Ποιοι θα πάρουν μέχρι και 1.350 ευρώ; Σας αφορά όλους!

Κοινοποίηση:
f8cc7c_1

Τέλος του χρόνου φαίνεται πως θα κάνει «την εμφάνισή» του τοκοινωνικό μέρισμα για το 2018. Όλα δείχνουν πώς τότε, αναμένεται να πληρωθεί, όπως άλλωστε συνέβη και πέρυσι, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ενώ όσον αφορά στο ποιοι θα το πάρουν, όπως όλα δείχνουν θα δοθεί σε πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι. Θα υπάρξει και μέριμνα και για τους νέους ανέργους, που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Αντίστοιχα πέρσι είχε δοθεί το Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης, το οποίο έφτανε τα 400 ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο, εκφράζεται η αισιοδοξία, ότι και φέτος θα διανεμηθεί το μέρισμα, ακόμη και στα μεσαία οικονομικά στρώματα, κάτι που είχε συμβεί και πέρσι, με το ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο να είχε οριστεί στα 27.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να ισχύσει η περσινή κλιμάκωση των ποσών ανάλογα τα εισοδήματα των νοικοκυριών αλλά και τον αριθμό των παιδιών. Περίπου στο 4,2% του ΑΕΠ προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα το Δημοσιονομικό Συμβούλιο στην τελευταία έκθεσή του.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το ποσό που θα λάβουν όσοι κριθούν ως δικαιούχοι, αφού ο προϋπολογισμός θα κρίνει το συνολικό ποσό διάθεσης αλλά και τον τελικό αριθμό της εκτίμησης των δικαιούχων. Να σημειωθεί ότι το κοινωνικό μέρισμα που είχε δοθεί πέρσι με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και κυμαινόταν από 250 έως 1.350 ευρώ και αφορούσε περίπου 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά. Το ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο έφτανε στα 27.000 ευρώ ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν σε 180.000 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. Σε όλα τα επιδόματα που δίνουν σου λένε να μην έχεις περιουσία πάνω από 90χιλ. ευρώ αν μένεις μόνος σου ή 120χιλ. ευρώ αν έχεις οικογένεια και η περιουσία αυτή εκτιμάται με τις δικές τους αυθαίρετες «αντικειμενικές αξίες» που μόνο αντικειμενικές δεν είναι. Έτσι πριμοδοτούν τα κοπρόσκυλα που όσα βγάζανε τα τρώγανε και τιμωρούν τους νοικοκύρηδες που έφτυσαν αίμα για να φτιάξουν σπίτι. Έχω φίλο συνταξιούχο που δούλευε στις οικοδομές και έπαιρνε καλά λεφτά και τα έτρωγε όλα στα μπουζούκια και στις πουτ@νες και δεν έφτιαξε τίποτε και ενώ παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη από μένα παίρνει όλα τα επιδόματα γιατί δεν έχει περιουσία και εγώ που παίρνω μικρότερη σύνταξη δεν παίρνω τίποτε γιατί μόχθησα σ’ όλη μου την ζωή να φτιάξω κάτι. Αν αυτό λέγεται δικαιοσύνη πάω πάσο. Αλλά η αριστερά έτσι είναι. Εξυμνεί την κοπροσκυλία και την τεμπελιά και μισεί την προσπάθεια και την δουλειά.

 2. Θα αποκλειστει το μεγαλυτερο μερος των Ελληνων .
  Θα παρουν ΟΛΟΙ οι αλβανοι
  Θα παρουν σχεδον ολοι οι ρομα.
  Τα εχουμε δει.

  1. Βεβαίως και θα τ πάρουν. Το αλβαναριό και τα πάκι έχουν προνόμια. Γίναμε ξένοι στον τόπο μας!!

 3. και φυσικά θα αποκλειστούν ο πολύτεκνοι επειδή κάποτε τους έσπρωξαν να πάρουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού

Leave a Response