Τα αρπάζουν όλα! Οι Σκοπιανοί τώρα μιλάνε για «Μακεδονικά κρασιά» με ιστορία 2.000 ετών

Κοινοποίηση:
macedonia_wines

Δύο μήνες μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα Σκόπια προχωρούν ακάθεκτα σε σειρά ενεργειών για να οικιοποιηθούν την ελληνική Ιστορία και τα ελληνικά προϊόντα.

Τώρα διαφημίζουν τα «μακεδονικά» κρασιά τα οποία λένε πως έχουν 2.000 χρόνια Ιστορία! Έντεχνα δηλαδή επιμηκύνουν την «ιστορία» τους τουλάχιστον στην γέννηση του Χριστού για να δείξουν πως έχουν σύνδεση με τους αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες!

Το «Macedonia Timeless» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο ήταν μόνον η αρχή, προκαλώντας την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, στην Prowein, αλλά τώρα έχει συνέχεια με την έκθεση κρασιού που θα γίνει στο Ντίσελντορφ το διάστημα 17-19 Μαρτίου, τα Σκόπια θα μετέχουν υπό την «ομπρέλα» του οργανισμού «Assocation Wines of Macedonia», με «παράδοση 2.000 ετών στο κρασί», με στόχο την προώθηση και αναγνώριση του brand name «Οίνος Μακεδονία».

Μάλιστα στην κεντρική φωτογραφία στον ιστότοπό της, είναι διακριτός ο αμφορέας που φέρει τον Ήλιο της Βεργίνας.

Ο στόχος είναι σαφής, καθώς αναζητούν τρόπο να σφετεριστούν τα ιστορικά και κληρονομικά διακαιώματα της Μακεδονίας και μέρους της ελληνικής Ιστορίας. Με τον τρόπο αυτόν κάνουν «επέκταση» πέρα από τα χρόνια των Σλάβων.

Παρόλο που στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης η χώρα ονομάζεται ακόμα ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ο οργανισμός Wines of Macedonia, διαφημίζει τα προϊόντα του ως αποτέλεσμα μιας παράδοσης 2000 ετών. Δηλαδή οι γείτονες διαφημίζουν λίγο-πολύ ότι… ανακάλυψαν το κρασί, κι ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός πανηγύριζε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα κατοχυρώνει την ιστορία της και τον πολιτισμό της.

Οι κινήσεις του οργανισμού «Wines of Macedonia» παραβιάζει ευθέως το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που προβλέπει την κατοχύρωση του Ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της κουλτούρας και της κληρονομιάς της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενώ ορίζει ότι τα Σκόπια έχουν «δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά» απ’ αυτά της ελληνικής πλευράς

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πάντα απο όλες τις κινήσεις τους οι Σκοπιανοί το παίζανε πως είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κλέψανε τον ήλιο της Βεργίνας, κλέψανε την ιστορία, τυπώσανε χάρτες ως την Λάρισα, τυπώσανε βιβλία με παραμύθια για γενοκτονία, όμως όταν κάποιος τους στριμώξει ζητώντας επιχειρήματα και αποδείξεις για τα λεγόμενα τους τότε κάνουν την πάπια και λένε πως δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες. Με αυτά τα παράσιτα που τρέφονται απο εμάς, με την Βαρντάσκα, μια περιοχή γύφτων, σλάβων και τούρκων κάνανε συμφωνία, οι ξεφτίλες. Ίσως επειδή έχουν ένα μεγάλο κοινό μεταξύ τους, το ΨΕΜΑ. Είναι κατάντια το ψέμα και η κλεψιά, είναι απατεώνες και πρέπει να τους φερόμαστε όπως τους αξίζει, ως απατεώνες και αρπακτικά. Δεν μπορώ να ακούω τον Σκοπιανό να έρχεται εδώ για τουρισμό και να μου μιλάει βουλγάρικα ξινίζοντας τα μούτρα του επειδή δεν ξέρω την «ντόπια» γλώσσα και μιλάω την γλώσσα των κατακτητών για αυτούς Ελλήνων. Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου οι τσιπραίοι και θα τους πάρει ο διάολος στην κυριολεξία. Δεν θα μας τρελάνουν επειδή τα πήρανε χοντρά τα πολιτικά σκουπίδια!

  2. Εάν υπήρχε κυβέρνηση με κάκαλα, θα είχε αποτανθεί σε κάθε διεθνή οργανισμό εγγράφως και με αυτά τα στοιχεία θα είχε ακυρώσει τη συμφωνία. Αυτή όμως η κυβέρνηση δε θα είχε υπογράψει εξ αρχής αυτή την προδοτική συμφωνία. Χρέος όλων των Ελλήνων είναι να περάσουν ειδικό δικαστήριο αυτοί που υπέγραψαν. Και να έχει στο μυαλό του ο κουλης που λέει ότι αναγκαστικά θα εφαρμόσει τη συμφωνία, ότι η συμφωνία έχει καταργηθεί εφόσον το άλλο μέρος τα σκοπια δηλαδή δεν τηρούν τους όρους αυτής. Όποιος ελλονόφωνος συνεχίσει να ξεπουλάει τη χώρα σα να είναι του παππού του το χωράφι θα βρεθεί ενώπιον της τιμωρίας που του αναλογεί εάν προλάβει. Γιατί δε χρειάζεται πολλούς, ένας τρελός φτάνει να γίνει το μπαμ. Και δε χρειάζεται να πάρει μαζί του πολλούς. Έναν να σχολάσει αρκεί να σφίξουν οι κ@λοι των υπολοίπων. Φιλικά το λέω διότι δεν είναι όλα εγκρατείς και χριστιανοί. Δυστυχώς μαζί με τα δικά σας παιδιά που μεγαλώσατε να πετάνε μολότωφ, μεγάλωσαν και άλλοι τρελοί που είναι και απρόβλεπτοι.

Leave a Response