Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πάρε… βαθιά ανάσα, κάνε ΚΛΙΚ και δες πόσα θα πληρώσεις φέτος!

Κοινοποίηση:
autokinita

Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός νέου και πιο δίκαιου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων, τελικά και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση και θα πληρώσουμε στην Εφορία τα ίδια υπέρογκα ποσά με πέρυσι!

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν οι κάτοχοι Ι.Χ. ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου στην ΕΡΤ «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις».

«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Πήραμε το δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις. Αποφασίσαμε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες, τις οποίες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε», πρόσθεσε η κ. Παπανάτσιου.

Συνεπώς, τα τέλη κυκλοφορίας 2019 θα έχουν ως εξής:

«Α. Αυτοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ1

ΠΙΝΑΚΑΣ3ΠΙΝΑΚΑΣ2

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο). Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ4

Διαβάστε επίσης:
ΑΡΠΑΞΑΝ 38 ΕΚΑΤ. για να κρύψουν το ΚΡΑΧ. Η λίστα του αίσχους. Το τραπεζικό σύστημα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ και οι τραπεζίτες «λύκοι» , με πρώτη την Τράπεζα Πειραιώς, μοιράζουν τα λεφτά που έδωσε ο Λαός για 3 ανακεφαλαιοποιήσεις στους επιτήδειους. Πως αποκαλείται αυτό το αδίκημα;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. να μας πούν πόσο πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας στα άλλα κράτη ΕΕ και πόσες λακούβες χαντάκια κακοτεχνίες διαγραμμίσεις διαβάσεις πεζών που να φαίνονται καί διαγραμμίσεις δρόμων

  2. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ…ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ….
    ΠΛΗΡΩΝΩ 240 ΕΥΡΩ (1.368cc)….ΓΙΑ 10 ΚΥΒΙΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ….
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ….
    ΕΕΕΕ ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ….

Leave a Response