Τάσος Μπουντούρης : Νοσηλεύεται διασωληνωμένος μετά το τροχαίο – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Κοινοποίηση:
1

Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος του αθλητισμού από το τροχαίο ατύχημα που είχε ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης το βράδυ της Δευτέρας στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του Αλίμου.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, o Τάσος Μπουντούρης οδηγώντας τη μηχανή του επιχείρησε να αποφύγει ένα προπορευόμενο όχημα στην παραλιακή. Ωστόσο έχασε το έλεγχο της μηχανής και προσέκρουσε σε άλλο όχημα που βρισκόταν μπροστά του.

Μάλιστα, κατά τρομερή σύμπτωση, οδηγός του οχήματος πάνω στο οποίο έπεσε ο Τάσος Μπουντούρης ήταν ένας άλλος άνθρωπος του αθλητισμού, ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος.

Όπως είπε ο ίδιος, στο όχημα ήταν μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του. «Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και κάτι να με χτυπάει από πίσω. Στο αυτοκίνητο ήταν η γυναίκα μου και η κόρη μου. Δεν τραυματίστηκε κανείς μας. Κατέβηκα αμέσως κάτω», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Γέμελος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είδα τον συνεπιβάτη της μηχανής να είναι πάνω από τον Μπουντούρη χωρίς να ξέρω εκείνη τη στιγμή ότι ήταν ο Τάσος. Όταν πλησίασα πιο κοντά συνειδητοποίησα ότι ήταν εκείνος. Ήταν σοκ για μένα. Μαθαίνω ότι είναι σε σταθερή κατάσταση και εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά» συμπλήρωσε ο κ. Γέμελος.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες
Ο Τάσος Μπουντούρης εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου, με τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.

Οι γιατροί ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ωστόσο σημειώνουν ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την υγεία του Τάσου Μπουντούρη, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη η αναπνοή του.

Με έξοδα της Ομοσπονδίας
Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για τη νοσηλεία του Τάσου Μπουντούρη σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σημειώνοντας πως έγινε καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε δημόσιο νοσοκομείο και πως αναλαμβάνει όλα τα έξοδα νοσηλείας.

«Παγωμένος είναι ο ιστιοπλοϊκός κόσμος για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του Τάσου Μπουντούρη χθες το βράδυ στον Άλιμο. Από την πρώτη στιγμή η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρέθηκε στο πλευρό του στο Γενικό Κρατικό. Κι επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε κρεβάτι στην εντατική μονάδα, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ Απόστολου Παπαθανασίου κι αφού συμφώνησαν και τα δύο παιδιά του ο Θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε στο Μετροπόλιταν με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Από νωρίς το πρωί η ΕΙΟ ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (ο Τάσος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας) και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Μπουντούρης να μεταφερθεί σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου. Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών».

Ποιος είναι ο ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης
Ο Τάσος Μπουντούρης γεννήθηκε στον Πειραιά τον Αύγουστο του 1955. Μεγαλωμένος στις αλάνες της Πειραϊκής μαγεύεται από τα σκαριά των ιστιοπλοϊκών που βλέπει αραγμένα και μυείται σιγά-σιγά στα μυστικά των πανιών.

Ο Τάσος Μπουντούρης είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και από αυτές τις τέσσερις μπήκε μέσα στην πρώτη οκτάδα, κάτι που αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα. Στους ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 συμμετέχοντας με σκάφος τύπο Soling, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Σε ολυμπιακές διοργανώσεις έχει τρέξει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Finn, Soling και Star).

Αθλητής με διεθνή αναγνώριση, έχει συμμετάσχει σε περισσότερους Ολυμπιακούς Αγώνες από κάθε άλλο Έλληνα αθλητή.

Τελευταία του συμμετοχή ήταν το 2000, όπου και αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εύχομαι στο Όνομα του Θεού να πάνε όλα καλά στο τέλος και να βγει από τη πιο σημαντική ιστιοδρομία της ζωής του νικητής.

Comments are closed.