ΤΡΟΜΟΣ! Αυτό είναι το πιο εξελιγμένο άρμα μάχης που διαθέτει ο Στρατός των ΗΠΑ! [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
M1A2_SEPV3_2-600x300

Ο Στρατός των ΗΠΑ αναγνωρίζοντας τις απειλές και τις προκλήσεις που προβάλλουν τα πεδία μάχης όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον, προχώρησε στην αναβάθμιση του πλέον «κλασσικού» και εξαιρετικά αποτελεσματικού κύριου άρματος μάχης που διαθέτει, του M1 Abrams.

Με αρκετές συζητήσεις και διαβουλεύσεις σχετικά με την βιωσιμότητα και τις ευκαιρίες που προσφέρει η αναβάθμισή τους, εν τέλει ο Στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε την αναβάθμιση του άρματος μάχης στην έκδοση M1A2 SEPv3, με τα χαρακτηριστικά του να προκαλούν «τρόμο».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Στρατού Ξηράς, η νεώτερη έκδοση του M1 Abrams θεωρείται το πλέον τεχνολογικά προηγμένο ψηφιακό άρμα μάχης στον κόσμο, με αναβαθμισμένη προστασία και θωράκιση πυροπροστασία, ευελιξία και ευκινησία, κινητικότητα.

Όπως είχε αναφέρει σε έκθεσή του, ο Αμερικανός Στρατηγός David Bassett : «Αυτά τα άρματα μάχης δεν έχουν ως στόχο μόνο την προστασία των συμμάχων μας ή την αποτροπή πιθανών αντιπάλων και απειλών. Πρόκειται για τον εξαναγκασμό των εχθρών μας και την ξεκάθαρη και σαφή νίκη στο πεδίο της μάχης».

Ως προς την αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης, το M1A2 SEPv3 θα είναι εξοπλισμένο με τα προηγμένα συστήματα ενεργούς προστασίας «Trophy APS» που είναι ικανά να αντιμετωπίζουν τις εχθρικές απειλές, όπως ρουκέτες και κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα.

Επίσης, έχει 9,7 μέτρα, πλάτος 3,7 μέτρα και ύψος 2,4 μέτρα, ενώ επανδρώνεται από πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, με τον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων μάχης M1 Abrams σε 714 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η πρώτη ταξιαρχία των νέων αναβαθμισμένων τανκ M1A2 SEPv3 θα είναι έτοιμη προς παράδοση στις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: