ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ ΤΩΝ ΑΛΑΦΟΥΖΩΝ! Θέμης VS Γιάννη και ΜΑΚΕΛΕΙΟ VS New York Times

Κοινοποίηση:
1

Μια ενδιαφέρουσα αυλαία επιφύλαξαν οι διοργανωτές του Athens Democracy Forum. «ΜΜΕ, αλήθεια και δημοκρατία», ήταν το θέμα της αυλαίας όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή η οποία μαζί με τους New York Times και  το Ταμείο Δημοκρατίας του ΟΗΕ ήταν οι διοργανωτές: Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για το μέλλον της ενημέρωσης στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και των fake news.

Από τον Ian Ford

Στο πάνελ βρέθηκαν ο κορυφαίος επιφυλλιδογράφος των ΝΥΤ Ρότζερ Κοέν, ο επικεφαλής των NYT International Στίβεν Ντάνμπαρ Τζόνσον και ο διευθυντής της «Κ» Αλέξης Παπαχελάς, οι οποίοι μίλησαν για την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την προσαρμογή του Τύπου στις νέες συνθήκες. Τον λόγο πήρε και ο Θεμιστοκλής Α. Αλαφούζος, ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο εκδοτικοί όμιλοι, αλλά μίλησε και για το όραμα του πατέρα του, Αριστείδη Αλαφούζου. Η βούλησή του ήταν να δει την «Κ» ως μια κορυφαία ελληνική εφημερίδα αλλά με δεδηλωμένη εξωστρέφεια. Ολα τα χρόνια που στάθηκε στο τιμόνι της, έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να μπορέσει αυτός ο αρχικός σκοπός να γίνει πραγματικότητα.

Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Μόνο που από το πάνελ απουσίαζαν ο Στέφανος Χίος, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Λοίζος Ξενόπουλος και σίγουρα ο Σάκης Τανιμανίδης.Την ώρα που ο Γιάννης (που μάλλον είναι πιο τσαχπινογαργαλιάρης) Αλαφούζος κόβει τις Ιστορίες από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και δίνει χώρο στον Σπύρο Παπαδόπουλο, στο Σάκη Τανιμανίδη, την Τατιάνα Στεφανίδου, στον Σάκη Ρουβά και όλο το υπόλοιπο καρκατσουλιό του εγχώριου βλαχομπαρόκ lifestyle και της πεπετζίδικης δημοσιoγραφίας, ο αδελφός Θεμιστοκλής υπερασπίζεται τη “σοβαρή δημοσιογραφία” έχοντας προσκεκλημένους εκπροσώπους του βαθέως κράτους των Δημοκρατικών και ταυτόχρονα της δημοσιογραφικής ελίτ των ΗΠΑ όπως είναι οι  New York Times.

Μια ελίτ που υπέστη όμως δεινή ήττα από τον Τραμπ, τον Πούτιν, τον Τσίπρα και πάει λέγοντας. Κι αυτό γιατί εφησυχασμένοι βαυκαλιζόντουσαν την άρχουσα τάξη του πλανήτη χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες της τεχνολογικής επανάστασης που κουβαλούσε μαζί του το διαδίκτυο. Πλέον κάθε οξυδερκής πολίτης που έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ είναι και δημοσιογράφος με τις συνέπειες που έχει αυτό.

Η μπάλα έχει χαθεί και δεν πρόκειται ποτέ ξανά να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης εκτός κι αν οι G8 αποφασίσουν να καταργήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως τότε μέρα με τη μέρα η “σοβαρή” δημοσιογραφία θα χάνει έδαφος και κυρίως την επιρροή που ασκούσε ώστε να εκλέγονται οι ηγέτες της αρεσκείας της-ή τουλάχιστον να τα βρίσκουν μαζί της αφού εκλεγούν.

Εάν λοιπόν δεν γίνουν τεκτονικές αλλαγές και δεν προκύψουν αντίστοιχες απαγορεύσεις το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο Στέφανος Χίος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα επισκιάσουν τους New York Times. Οσο για τους Αλαφούζους πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν με τις επιλογές τους;

Είπαμε επιχειρηματίες και μπίζνες αλλά δεν μπορεί να παρουσιάζουν αυτό το διχασμένο (μηντιακό) κορμί…

Exoυμε λοιπόν τον έναν αδελφό Αλαφούζο να προσπαθεί να ακολουθήσει τις “εντολές” του πατρός Αριστείδη Αλαφούζου και να υπερασπίζεται τη δουλειά του Παπαχελά στη Καθημερινή και από την άλλη τον Γιάννη Αλαφούζο που επενδύει στο βλαχομπαρόκ lifestyle και την δημοσιογραφία του κουτσομπολιού. Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα fake news και τη δημοσιογραφία των social media που προφανώς επικρίνουν τα στελέχη των NYT.

Η Μάρθα Δερτιλή και ο Στίβεν Ντάνμπαρ Τζόνσον επικεφαλής των New York Times International

Στο πάνελ ο Ρότζερ Κόεν, ο Αλέξης Παπαχελάς και ο Στίβεν Ντάνμπαρ Τζόνσον

πηγή: kourdistoportocali.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΩ , ΠΟΥΤΑΝΑΔΙΚΑ .

Comments are closed.