ΤΖΟΝ ΓΟΥΕΙΝ ΓΚΕΙΣΙ Ο πιο διαβολικός κλόουν της ιστορίας -Βίασε και σκότωσε 33 ανήλικους, τους έθαψε στο υπόγειο

Κοινοποίηση:
1

Λευκό πρόσωπο, έντονα βαμμένα μπλε μάτια, κατακόκκινο πλατύ χαμόγελο και μια φαρδιά ριγωτή στολή. Αυτή ήταν η στολή κλόουν που συνήθιζε να φορά ο Τζον Γουέιν Γκέισι, δίνοντας στο παρών σε διάφορες εκδηλώσεις της περιοχής που ζούσε.

Οικογενειάρχης, επιτυχημένος εργολάβος, ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους, ο Γκέισι έδειχνε να έχει μια φυσιολογική ζωή και αψεγάδιαστο προφίλ. Ηταν αρκετά ενεργός στην περιοχή Ντες Πλέινς του Σικάγο, που κατοικούσε με την οικογένειά του, διοργανώνοντας πολιτικά δρώμενα αλλά και πάρτι όπου μεταμφιεζόταν σε κλόουν για να διασκεδάσει τα παιδιά.

Το μοιραίο λάθος της τελευταίας δολοφονίας του κλόουν
Πίσω από όλα αυτά έκρυβε τα δικά του πάθη και πολύ αίμα. Ο Γκέισι βίασε και δολοφόνησε 33 ανήλικα αγόρια και μέχρι το τελευταίο του θύμα κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα. Ο 15χρονος Ρόμπερτ Πιστ ήταν το τελευταίο του θύμα και το μοιραίο του λάθος. Ο Γκέισι πλησίασε τον νεαρό του και του πρότεινε να συζητήσουν για δουλειά. Ο νεαρός τηλεφώνησε στην οικογένειά του και τους ενημέρωσε ότι θα πήγαινε στο σπίτι του εργολάβου για να μιλήσουν. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που άκουσαν τον γιο τους.

Ο 15χρονος κατέβηκε στο υπόγειο του σπιτιού του Γκέισι και άρχισαν να μιλούν για διάφορα θέματα. Κάποια στιγμή ο άντρας του ζήτησε να βάλει χειροπέδες για να του κάνει ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο. Ο Πιστ δεν μπόρεσε να ανοίξει τις χειροπέδες και ρώτησε τον Γκέισι ποιο ήταν το κόλπο. «Το κόλπο είναι να έχεις το κλειδί», του απάντησε και του τύλιξε ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του. Μετά τον στραγγαλισμό, ο Γκέισι πήρε τη σορό του ανήλικου και την έθαψε κάτω από τη γέφυρα του ποταμού Ντες Πλέινς, στο Σικάγο.

Η εξαφάνιση του νεαρού προκάλεσε άμεσα την κινητοποίηση των αρχών, καθώς επρόκειτο για έναν άριστο μαθητή και ένα αγόρι που διατηρούσε καλές σχέσεις με την οικογένειά του. Αυτό απομάκρυνε το σενάριο της φυγής από το σπίτι και έδωσε στη θέση του άλλες εικασίες. Η αστυνομία μετά από παρακολούθηση συνέλαβε τον Γκέισι, ο οποίος ομολόγησε τα πάντα. Η δολοφονία του 15χρονου ήταν ένα μεγάλο λάθος, καθώς το θύμα δεν ήταν ένα παιδί που ζούσε περιθωριοποιημένο.

Ο κλόουν δολοφόνος
Ο Γκέισι είχε ένα σκληρό παρελθόν, καθώς σε όλη την παιδική του κακοποιούνταν από τον πατέρα του. Αν και ομοφυλόφιλος, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, θέλοντας να διατηρήσει ένα «κανονικό» προφίλ, όπως θεωρούσε. Το 1968 είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό δύο αγοριών, ωστόσο, μετά από δύο χρόνια αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής. Οι επιθέσεις, όμως, συνεχίστηκαν.

Δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, σκότωσε για πρώτη φορά. Θύμα του ήταν ο 15χρονος Τίμοθι Μακόι που έβγαζε τα προς το ζην προσφέροντας υπηρεσίες σεξ σε άντρες. Ο Γκέισι δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, αλλά τον τραυμάτισε κατά λάθος και του άρεσε τόσο πολύ η αίσθηση, που τελικά τον μαχαίρωσε. Μάλιστα, ομολόγησε πως είχε οργασμό όταν σκότωσε τον 15χρονο.

Μέσα σε έξι χρόνια, ο Γκέισι βίασε και σκότωσε 33 αγόρια, εκ των 26 έθαψε στο υπόγειο του σπιτιού του. Οσους δεν μπορούσε να θάψει εκεί, τους μετέφερε κάτω από τη γέφυρα του ποταμού Ντες Πλέινς. Την εύρεση των πτωμάτων στο υπόγειο έκανε ο αστυνομικός Ντέιβιντ Χακμάιστερ. Σε μια προσπάθειά του να φανεί άνετος στην αστυνομία μετά τη δολοφονία του Πιστ, ο Γκέισι κάλεσε τους αστυνομικούς στο σπίτι του για φαγητό. Τότε, ο αστυνόμος Χακμάιστερ επισκέφθηκε την τουαλέτα, όπου παρατήρησε μια ασυνήθιστη μυρωδιά από την υδρορροή, που του θύμιζε την οσμή των πτωμάτων στο νεκροτομείο. Αμεσα εκδόθηκε ένταλμα έρευνας και οι αρχές ανακάλυψαν τα πτώματα των νεαρών. Ο Γκέισι τα ομολόγησε όλα και έγινε γνωστός ως «Killer Clown» και έτσι πήρε το όνομα το σημερινό φαινόμενο, που ήταν τάση σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Τι λέει ο δικηγόρος του δολοφόνου κλόουν
Η Κάρεν Κόντι, μία από τους δικηγόρους που εκπροσώπησε τον κλόουν δολοφόνο, λίγο πριν εκτελεστεί, δήλωσε πως ήταν ένας άνθρωπος που θα μπορούσε «να βιάσει και να σκοτώσει ένα άτομο και στη συνέχεια να φάει ένα σάντουιτς με τη σορό». Μιλώντας στη The Sun αποκάλυψε πως όταν έχεις επαφή με ένα τέτοιο πρόσωπο συνειδητοποιείς πως δεν «είναι πραγματικό, αλλά το περίβλημα κάποιου».

Ο Γκέισι έμεινε για 14 χρόνια στη φυλακή και εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 10 Μαΐου του 1994. Το τελευταίο του γεύμα περιελάμβανε κοτόπουλο από fast food και φράουλες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: