Σφίγγει ο κλοιός των ελέγχων! «Ξεσκονίζουν» τα πάντα σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι φοροέλεγχοι

Κοινοποίηση:
720_667097_9b0d7e2498-89db0c5b43219fbf

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το τετραήμερο από 8 έως 11 Αυγούστου 2019, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν πληθώρα ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα.

Συνολικά ελέγχθηκαν (36) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, όπου βεβαιώθηκαν συνολικά (9) παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και (74) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ σε (3) περιπτώσεις προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Πιο αναλυτικά, από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα, διαπιστώθηκαν:

  • σε καφέ- μπαρ, η μη έκδοση (26) αποδείξεων και η απασχόληση (4) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε επιχείρηση, η μη έκδοση (12) αποδείξεων,
  • σε καφέ, μη έκδοση (24) αποδείξεων και η απασχόληση (4) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε ταβέρνα, μη έκδοση (6) αποδείξεων,
  • σε εστιατόριο, μη έκδοση (4) αποδείξεων,
  • σε εστιατόριο, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε εστιατόριο, (12) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,

 

 • σε μπαρ, (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
 • σε πιτσαρία, (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
 • σε μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

Επιπλέον, από κοινά κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στην Κρήτη, τη Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, διαπιστώθηκαν:

  • σε μπαρ, η απασχόληση (2) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,

 

 • σε κέντρο διασκέδασης, η απασχόληση εργαζομένου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και (2) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,
 • σε κέντρο διασκέδασης, μη έκδοση (9) αποδείξεων και η απασχόληση (2) εργαζόμενων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
 • σε καφέ-μπαρ, η απασχόληση (2) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,

 

  • σε μπαρ, μη έκδοση (9) αποδείξεων, η απασχόληση (3) εργαζόμενων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και (3) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,

 

 • σε καφέ, μη έκδοση έντεκα (11) αποδείξεων,
 • σε μπαρ, μη έκδοση απόδειξης και η απασχόληση (2) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,
 • σε κέντρο διασκέδασης, εργαζόμενη χωρίς να είναι καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πινάκες προσωπικού,
 • σε μπαρ, εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πινάκες προσωπικού,

 

 • σε ξενοδοχείο, η απασχόληση εργαζομένου εκτός ωραρίου εργασίας,
 • σε ξενοδοχείο, η απασχόληση εργαζομένου εκτός ωραρίου εργασίας,
 • σε μπαρ, η απασχόληση (4) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,
 • σε εστιατόριο, η απασχόληση ανασφάλιστου εργαζομένου και (9) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,
 • σε μπαρ, η απασχόληση ανασφάλιστου εργαζόμενου και (4) εργαζόμενων εκτός ωραρίου εργασίας,
 • σε εστιατόριο, η απασχόληση εργαζομένου εκτός ωραρίου εργασίας.

Τέλος, ελεγκτές του Τελωνείου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), με συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους στην Κρήτη, όπου βρέθηκαν:

 • σε (4) επιχειρήσεις, πλήθος απομιμητικών προϊόντων (ρούχα, αξεσουάρ κ.λπ.), τα οποία παραδόθηκαν για καταστροφή στο Τελωνείο Ηρακλείου Κρήτης και 
 • σε μία επιχείρηση ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών, για τα οποία δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

 1. ΟΣΟ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕΣΟΥΡΑΝΕΙ Η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ , ΑΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ? ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!!! ΑΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ.

 2. Ήθελα πάντα να συναντήσω ενα δικαστή και να τον ρωτήσω με ποιό σκεπτικό αθωώνουν εναν παράνομο οταν τού αποδίδουν «πρότερον έντιμον βίον» ενω οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και της εφορίας οταν πιάσουν κάποιον να παρανομεί δεν μπορούν να το «δουν»?
  Ρωτηξη για ειδημουν νομοθεται:
  Γιατί ο ελεγκτής του ΙΚΑ αν πιάσει εναν υπάλληλο να απασχολείται σε ενα κατάστημα και δεν τον εχει δηλώσει ο καταστηματαρχης, τού βάζουν πρόστημο απο την μέρα που το άνοιξε και δεν δεχονται πως εκείνη την μερα τον πήρε δοκιμαστικά και δεν το έχει ξανακάνει.. και ειναι τιμιος ανθρωπος… Αυτός δεν ειχε προτερο εντιμο βιο; Γιατι δεν του το αναγνωριζει ο ελεγκτης του ΣΔΟΕ; Αλλά,
  ..αν πιαστεί ενας βουλευτής, υπουργος, δημοσιος υπαλληλος κλπλ να καταχράζονται δημοσιο χρήμα, να παρανομουν, να κακοπιστουν, ή εναν μεγαλόεπιχειρηματια να κλέβει ΦΠΑ ή εναν εφοπλιστάρα να διακινεί παρανομα πετρέλαια.. ή εναν δικηγορο σε μια απατη κλπλ.. σε αυτούς βλέπετε πρότερο έντιμο βιο; Το οτι ειχαν ξανακανει την ιδια παρανομία αλλά δεν τούς είχαν πιάσει μέχρι τότε, αυτό δεν πέρασε ποτέ απο κανενα διανοούμενο δικαστικό εγκέφαλο; Γιατί πέρασε απο το μυαλό του Νομοθέτη για το Εργατικό Δικαιο αλλά οχι του.. Ποινικού; Το «προηγούμενο» ισχύει με δίαφορετικό τρόπο στη Δικαιοσύνη; το εχετε μπαλαντερ όπου σας χρειαστει;
  .
  ..όταν οι Εισαγγελεις σπάνε τα κεφάλια τους να βρουν αποδείξεις και στοιχεια για να μπορουν να πανε σε δίκη, δεν εχουν ωραριο εργασιας, διαβάζουν κσταθέσεις, αναλυουν στοιχεια, επεξεργαζονται, αξιοποιουν πληροφοριες, αποκωδικοποιούν έννοιες.., τι ακριβως νομίζετε οτι κάνουν; είναι μαζόχες; Σας τους φέρνουν στο δικαστήριο για να δειτε εσεις τον προτερο εντιμο βιο και να τους αθωώσετε; Αυτοί γιατί δεν τον είδαν δηλαδη;
  .
  Και εμεις οι πολίτες γιατί να σας πληρώνουμε τότε; Μπορουμε να ξαναγυρισουμε στη ζούγκλα. Εκει δεν εχει νόμους… Ούτε οταν ο τίγρης ξεσκίζει την αντιλόπη, ούτε οταν ο χιμπατζής κλέβει την μπανάνα απο την μαιμού.
  .
  .
  .
  Υ.Σ και με τόκους υπερημερίας τα προστήματα, έτσι παιδιά.., απο την ημέρα που άνοιξαν το μαγαζί! Α, και να δειτε και αν εχουν πληρωσει περαιώσεις… και κλεισιμο βιβλιων 10ετιας…. Τιμωρια δίχως έκπτωση!

Leave a Response