Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πάνω από 3.000 λεωφορεία περιμένουν οι διοργανωτές – Καταγγελίες για καταγραφή διαδηλωτών!

Κοινοποίηση:
syntagma_syl-768x431

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος. Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς οι αναρχικοί διοργανώνουν αντισυγκέντρωση, με κίνδυνο η Αθήνα να μετατραπεί, για πολλοστή φορά, σε «πεδίο μάχης».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ

ΜΑΚΕΛΕΙΟ-Έκτακτη εκπομπή για το Πατριωτικό Συλλαλητήριο, Κυριακή 20/1, μετά τη μία το μεσημέρι. «Βυθίστε το Σύνταγμα» και ρίξτε τους!

Ειδικότερα, η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει την κινητοποίηση αισιοδοξεί πως το συλλαλητήριο θα είναι το ογκωδέστερο που έχει γίνει ποτέ, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα να αφουγκραστεί τους Έλληνες πολίτες για τη μη ψήφιση της συμφωνία των Πρεσπών. Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι, ενώ στην Αθήνα αναμένεται να καταφτάσουν πούλμαν από όλη την Ελλάδα.

Ενδεικτική των προσδοκιών η εκτίμηση του μέλους της επιτροπής Μιχάλη Πατσίκα στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία».

Ενδεικτική των προσδοκιών η εκτίμηση του μέλους της επιτροπής Μιχάλη Πατσίκα στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία».

«Καλούμε όλους τους δημοκράτες πατριώτες να έρθουν από νωρίς στην πλατεία. Θα πρέπει να μείνουμε εκεί και να διατρανώσουμε ειρηνικά ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία» είπε ο κ. Πατσίκας. Όπως αποκάλυψε «ζητήσαμε και από τον Μίκη Θεοδωράκη να βρεθεί στην εξέδρα αλλα η κατάσταση της υγείας του και ο καιρός δεν επέτρεψε να είναι παρών».

Μιλώντας τέλος για τους στόχους του συλλαλητηρίου είπε ότι «η προσπάθεια είναι να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή γιατί υπάρχουν οι πρόθυμοι».

Εκτός από τα social media, ανακοινώσεις συνεχίζονται σήμερα και με τον παραδοσιακό τρόπο, με οχήματα που γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης, προσκαλώντας από τα μεγάφωνα τους Αθηναίους να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση που αυθαίρετα που χαρίζει στα Σκόπια, ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.

Τη Δευτέρα θα γίνει μία συμβολική εκδήλωση στις Πρέσπες όπου πολίτες και μέλη Παμμακεδονικών οργανώσεων θα συνυπογράψουν ένα μήνυμα ότι διαφωνούν με τη Συμφωνία.

Η αντισυγκέντρωση

Ωστόσο, αντιεξουσιαστές και ομάδες αριστεριστών καλούν, την Κυριακή, σε «διεθνιστική αντιφασιστική αντισυγκέντρωση» στα Προπύλαια στη 1μμ. «Καμία συμμετοχή. Καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε αφίσα τους.

Τα μέτρα ασφαλείας

Από την πλευρά της ΕΛΑΣ, στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί, ενώ θα επιστρατευθούν drones και ελικόπτερα. Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου θα αποτελέσει «απαγορευμένη περιοχή» για τα αυτοκίνητα.

Βερβεσός: Καταγράφουν διαδηλωτές του συλλαλητηρίου – Εποχές 4ης Αυγούστου

«Εποχές Μανιαδάκη», και μάλιστα από κυβέρνηση της Αριστεράς, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, με αφορμή σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να καταγράψει του διαδηλωτές του αυριανού (Κυριακή) συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που έρχονται από την περιφέρεια.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Αστυνομική Διεύθυνση της Λέσβου διατάσει όλες τις υπηρεσίες της, να αναφέρουν πόσοι επιβάτες πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο την Παρασκευή για το Συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Είναι παραβίαση των συνταγματική δικαιωμάτων των πολιτών που σε περίπτωση ελέγχου, μπορούν να ζητήσουν αστική αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο» τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ. Όσον αφορά τις συλλήψεις για την αφισοκολλήση, διευκρίνισε ότι «έγινε επιλεκτική εφαρμογή του νόμου από την ΕΛΑΣ, ώστε να δοθεί μήνυμα σε όσους είναι αντίθετοι με την συμφωνία των Πρεσπών».

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιαδάκης (25 Ιουλίου 1893 – 28 Φεβρουαρίου 1972) ήταν Έλληνας στρατιωτικός (αντισυνταγματάρχης του Μηχανικού), με κορυφαίο ρόλο στο δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Δημιούργησε το Υφυπουργείο Δημοσίας Ασφαλείας, που εξελίχθηκε στα μεταπολεμικά χρόνια στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ οι βάναυσες μέθοδοί του άφησαν εποχή.

Το έγγραφο της ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιογράφος ο Γιώργος Αδαλής

50273980_2248039321919579_8281695689793077248_n

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: