Συλλήψεις εκατό στρατιωτών στην Τουρκία για σχέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν

Κοινοποίηση:
toyrkia15

Εντολή για τη σύλληψη εκατό στρατιωτών με την υποψία πως σχετίζονται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν έδωσαν οι τουρκικές αρχές.

Ο μουσουλμάνος κληρικός θεωρείται υπεύθυνος για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία, όπως υπενθυμίζει το reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι συλλήψεις είναι σε εξέλιξη ενώ προηγήθηκαν έρευνες στην επικοινωνία μεταξύ υπόπτων μελών του δικτύου του Γκιουλέν.

Η αστυνομία δεν έχει σταματήσει τις επιχειρήσεις με στόχο υπόπτους υποστηρικτές του Γκιουλέν από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 και μετά, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 250 άνθρωποι. Ο Γκιουλέν διαψεύδει κάθε εμπλοκή.

Όπως σημειώνει το Reuters, περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν στη φυλακή ενώ εκκρεμούν οι δίκες τους, ενώ 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτοί από την μανία τους θα πιάσουν και τον χουλουσί,μπορεί και τον μεβλούτ…Για κοιτάτε ρε παίδες κάτι ονόματα που θέλουν και Ε.Ε…

Leave a Response