Στο δικαστήριο της Λαμίας ο 20χρονος που έριξε μολότοφ σε σπίτι οικογένειας Ρομά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
simploki_roma_lamia01

Στο δικαστικό μέγαρο της Λαμίας οδηγήθηκε σήμερα ο 20χρονος που κατηγορείται πως έριξε βόμβες μολότοφ στο σπίτι άλλου Ρομά στο οποίο μάλιστα υπήρχαν και μικρά παιδιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη συνοικία του Παγκρατίου στη Λαμία και χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο 20χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς οι οποίοι μετά από έλεγχο βρήκαν και κατέσχεσαν ένα γυάλινο μπουκάλι, το οποίο περιείχε ποσότητα εύφλεκτου υγρού, ενώ στο στόμιο του υπήρχε προσαρμοσμένο λευκό ύφασμα, επίσης εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό  και ένας αναπτήρας.

FOTO MOLOTOF

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες μαλώνουν και οι φωτογραφίες είναι από άλλη συμπλοκή τους λίγες ημέρες πριν.

simploki roma lamia06

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 20χρονο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, έκρηξη και κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών.

Σήμερα ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Οι συνήγοροι του πάντως Δημήτρης Κρούπης και Ελευθερία Ψύλλου δήλωσαν στο tvstar.gr πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει πως υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες (15-10-2019) το πρωί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία στις Διωκτικές Αρχές, ο 20χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα γυάλινο μπουκάλι, το οποίο περιείχε ποσότητα εύφλεκτου υγρού, ενώ στο στόμιο του υπήρχε προσαρμοσμένο λευκό ύφασμα, ομοίως εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό (αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ) και ένας αναπτήρας.

Από την ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, από βραδινές ώρες της 14-10-2019 έως και χθες πρωινές ώρες, είχε μεταβεί στον περιβάλλοντα χώρο οικίας ημεδαπού, σε περιοχή της Λαμίας, όπου λόγω προσωπικών τους διαφορών, είχε προβεί στη ρίψη, τόσο στον ανωτέρω χώρο, όσο και στο οδόστρωμα έξωθεν της οικίας, πληθώρας αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στο σημείο και κατασχέθηκαν:

• στόμιο από γυάλινο μπουκάλι, στο οποίο ήταν προσαρμοσμένο κομμάτι υφάσματος,
• τμήματα από γυάλινα μπουκάλια, καθώς και
• κομμάτια υφάσματος, μερικώς καμένα.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Πηγή: tvstar.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: