Στο αρχείο η υπόθεση για τις κατηγορίες βιασμού σε βάρος του Ασάνζ

Κοινοποίηση:
assange_1

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των κατηγοριών βιασμού σε βάρος του Τζουλιάν Ασάνζ στη Σουηδία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, αν και το θύμα θεωρήθηκε αξιόπιστο, η μαρτυρία του για την υπόθεση «αποδυναμώθηκε», ενώ οι αποδείξεις δεν ήταν αρκετά ισχυρές για να συνεχιστεί η υπόθεση.

«Θέλω να ενημερώσω για την απόφασή μου να διακόψω την προκαταρκτική έρευνα» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας.

Ο Τζουλιάν Ασάνζ παραμένει σε φυλακή στη Βρετανία, μετά την εκδίωξή του από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε καταφύγει το 2012. Ο ιδρυτής των Wikileaks προσπαθεί επίσης να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, που τον κατηγορεί για δημοσίευση απορρήτων εγγράφων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παλικάρι, έλα στην Ελλάδα να μας βιάζεις εσύ και θα σου κάτσουμε ευχαρίστως, και θα στείλουμε στη σουηδία 10000 λαθρομετανάστες που απόκτησαν “μόρφωση” “πανανθρώπινες αξιες” και “υψηλά ιδανικά” και είναι και πιο ομορφόπαιδα απο εσενα! Είμαστε και μερικες που φτιαχνόμαστε με ανώτερα μαθηματικά και λογάριθμους! Και ούτε τού παπά δεν θα το πουμε!
    .
    Ρώτα αν μπορώ προσωπικά εγώ, σαν μία Ελληνίδα πολίτης να εγγυηθώ για την φερεγγυότητά σου και την αξιοπιστία σου και να πάρεις πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και δίνω τα στοιχεία μου να σε φιλοξενίσω σπιτι μου. Όπως έκαναν και στον Μενέλαο Λουντέμη. Σε τέτοια πρόσωπα ισχύει το πολιτικό άσυλο, αμόρφωτα δίποδα!
    ..και σε δυο σπιτια κιολας. Και ας ερθει η αμερική να σε πειράξει.
    .
    Υ.Σ Δίνω άσυλο και στην οικογενειά σου.
    .
    Σ. Ε. Μ.

Comments are closed.