Στο έλεος του τυφώνα η Ιαπωνία: Νεκροί και τραυματίες – Εκκληση των αρχών: «Σώστε τις ζωές σας» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 33 έχουν τραυματιστεί από τον τυφώνα Χαγκίμπις που σφυροκοπά την Ιαπωνία, με πολύ ισχυρές ριπές ανέμων που φτάνουν τα 195 χλμ την ώρα.


Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε μια κατολίσθηση στο νομό Gunma, ενώ ένας άλλος πέθανε κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου που προκάλεσε η καταιγίδα. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν καθώς ο τυφώνας έκανε το πέρασμά του στην πόλη 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο.

 

Νοτιοδυτικά του Τόκιο, δρόμοι, παραλίες και σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι έρημοι, ενώ άδεια είναι τα ράφια των σούπερ μάρκετ αφού οι κάτοικοι προμηθεύθηκαν τροφή και νερό μετά τις προειδοποιήσεις της ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επικινδυνότητα του φαινομένου.

Την ίδια ώρα οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες «να είστε έτοιμοι για βροχοπτώσεις που δεν έχετε βιώσει ποτέ. Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σώσετε τις ζωές σας».
Ο Ιαπωνικός Μετεωρολογικός Οργανισμός (JMA) εξέδωσε «Επείγουσα Προειδοποίηση Καιρού» κατηγορίας 5, ζητώντας από τους πολίτες να παραμένουν σε επαγρύπνηση για τις ισχυρές βροχές και τις ριπές του ανέμου.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε για πόλεις σε 12 νομούς συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Tochigi, Ibaragi, Fukushima, Miyagi, και NIigat.

«Η κατάσταση είναι επιπέδου 5. Έχουν ήδη σημειωθεί ζημιές. Συμβουλεύουμε τους πολίτες να προστατεύσουν άμεσα τις ζωές τους», ανέφερε η μετεωρολόγος του JMA, Yasushi Kajiwara.

iaponia    

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: