Σταματήστε να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας!

Κοινοποίηση:
Dy-xqk4WkAE5-pQ

Ενα μήνυμα προς τους γονείς που αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media αποφάσισε να στείλει η Ελληνική Αστυνομία, προειδοποιώντας τους για τις συνέπειες.

Συγκεκριμένα με ένα μήνυμα στο Twitter η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προειδοποιήσει τους γονείς, καλώντας τους όταν δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους να καλύπτουν τουλάχιστον το πρόσωπό τους.

Σε δημοσίευσή της στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καταλαβαίνουμε… είσαι περήφανος γονιός και θες να αναρτήσεις φωτογραφία με το παιδάκι σου στα social media! Αν επιμένεις τουλάχιστον κάνε το με στυλ! Προστάτεψέ το».

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μια φωτογραφία εκθέτει οπτικά το παιδί στις ορέξεις του κάθε παιδόφιλου που περιηγείται στο διαδίκτυο. Μπορεί άνετα ο οποιοσδήποτε να τη χρησιμοποιήσει για διάφορους σκοπούς.

Από μια φωτογραφία μπορεί ο οποιοσδήποτε, όχι μόνο παιδεραστής αλλά και κακόβουλος, να αντλήσει προσωπικά στοιχεία για το παιδί και στη συνέχεια να το βλάψει. Π.χ από μια φωτογραφία στο σχολείο ή στη γειτονιά μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τους χώρους που συχνάζει το παιδί.

Μια φωτογραφία του παιδιού αναρτημένη στα κοινωνικά δίκτυα ευνοεί τις συνθήκες ώστε το παιδί να γίνει θύμα ψηφιακού εκφοβισμού (cyberbullying).

Εκθέτοντας το παιδί σε διάφορες ηλικίες μέσω φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούμε το λεγόμενο «ψηφιακό αρχείο» του παιδιού. Το γεγονός ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει πληροφορίες για ολόκληρη την ζωή του παιδιού, τις οποίες θα διαχειρίζεται όπως θέλει, θα πρέπει τουλάχιστον να μας φοβίζει.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του παιδιού να φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί για όποιο σκοπό θέλει.

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που λαμβάνουν τα παιδιά μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας τους όταν εμείς αναρτούμε τις φωτογραφίες τους;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πρέπει να το πει κάποια επίσημη Αρχή για να καταλάβουν οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ (“γονείς”),σε εισαγωγικά γιατί δεν πρόκειται να είναι πραγματικά γονέας ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΡΕΝΑ ΤΩΝ MΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗΣ (όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά και με μέτρο και όχι εγωιστικά).

    Είστε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ….

    Αυτά τα λίγα.

Comments are closed.