Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Τετάρτη

Κοινοποίηση:
kairos181218

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη αρχικά σε όλη τη χώρα. Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης. Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το χαμηλό το οποίο θα κινηθεί ανατολικότερα και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Τετάρτη

Ο καιρός στην Ευρώπη την Τετάρτη
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Τετάρτη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Τετάρτη

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο με κέντρο στα νότια τμήματα της Τουρκίας και οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αλλά σταδιακά από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μπ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 7 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 12 με 13 βαθμούς και στα νησιά κατά τόπους και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Τετάρτη

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Τετάρτη
Ο καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες και χιόνια πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο. Από το μεσημέρι σταδιακή ύφεση και το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 5 με 6 στα ανατολικά 6 με 7 και στο Κάβο Ντόρο τοπικά 8 μπ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική την Τετάρτη

Ο καιρός στην Αττική την Τετάρτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5-6 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

deltiokairou.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: