Σπάρτη: Γύφτοι «αλώνιζαν» για έναν μήνα στην πόλη και σε χωριά με λεία 13.000 ευρώ

Κοινοποίηση:
collage

Οκτώ διαρρήξεις-κλοπές σε διάστημα 24 ημερών τον Ιούλιο του 2018 έκαναν τρείς Ρομά στη Σπάρτη και τα γύρω χωριά. Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εξιχνιάστηκαν οι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, για τις οποίες κατηγορούνται τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20, 22 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι οι τρείς δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τις 1/7/2018 έως και τις 24/7/2018, διέπραξαν συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες στις παρακάτω περιοχές του Δ. Σπάρτης: Στη Σπάρτη, στη Ριβιώτισσα (2 περιπτώσεις), Άγιο Ιωάννη (2 περιπτώσεις), Συκαράκι, Μαγούλα και Καλογωνιά (απόπειρα).

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, οι τρείς Ρομά είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 13.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των δραστών σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: lakonikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: