Σκιάθος: 62χρονος ετοιμαζόταν να πλημμυρίσει το νησί με εκατοντάδες φιξάκια κοκαΐνης

Κοινοποίηση:
2490543

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση προχθές στο νησί του Παπαδιαμάντη, 62χρονος ημεδαπός καταστηματάρχης κατελήφθη να κατέχει συνολική ποσότητα κοκαΐνης βάρους 75,8 γραμμαρίων!

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου.

Η εν λόγω κατασχεθείσα ποσότητα ισοδυναμεί με 758 φιξάκια, τα οποία θα σπρώχνονταν στις πιάτσες χρηστών ναρκωτικών ουσιών αντί του χρηματικού ποσού των 9.500 ευρώ. Αποτελεί δε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα έβγαλε «λαβράκι»

Ολα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες για διακίνηση του εν λόγω ναρκωτικού στη Σκιάθου. Οι αστυνομικοί των τριών Υπηρεσιών άρχισαν να ερευνούν προσεκτικά την υπόθεση και τελικά κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη. Προχθές λοιπόν που κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονταν, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να δράσουν και ο έλεγχός τους έβγαλε «λαβράκι».

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 61,7 γραμμαρίων σε μορφή βράχου. Επιπλέον, βρήκαν δεκαέξι ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 14,1 γραμμαρίων, οι οποίες ήταν συσκευασμένες και έτοιμες προς διάθεση…

Στο σπίτι του 62χρονου βρέθηκαν ακόμη δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν ως μέσα διευκόλυνσης και το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 62χρονος Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον δράστη και σχημάτισαν εναντίον του δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο 62χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να αρνείται την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση. Για το ποιος ήταν ο διακινητής των ναρκωτικών και τον τόπο προέλευσής τους φέρεται να μην ήξερε να απαντήσει. Η προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη.

Άλλες δύο συλλήψεις

Στην προχθεσινοβραδινή επιχείρηση των Αστυνομικών Υπηρεσιών έγιναν άλλες δύο συλλήψεις σε ξεχωριστή υπόθεση. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλους δύο ημεδαπούς ηλικίας 39 και 25 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν και με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό πλημμελήματος. Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν 14,5 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή, ποσότητα κάνναβης βάρους 4,8 γραμμαρίων και μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας «mdma», τα οποία κατασχέθηκαν.
Πηγή: taxydromos.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: