Σκάνδαλο μεγατόνων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: Τα έγγραφα-«φωτιά» που καίνε Σαββίδη, ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη

Κοινοποίηση:
XANTHI-PAOK-SAVVIDIS-EGGRAFO

Το κανάλι «One» φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία RFA (στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη), έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης, μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε.

Η RFA συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, καθώς μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT.

Τα έγγραφα αυτά, τα οποία το κανάλι αναφέρει ότι τα θέτει στην διάθεση της Δικαιοσύνης, αποδεικνύουν ότι τα χρήματα για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης εισέπραξαν οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης, οι οποίοι παραμένουν και στο ΔΣ της Ξάνθης, αλλά και στο ΔΣ της εταιρείας VIALAND.

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο του ρεπορτάζ του «One», που αποδεικνύει την άρρηκτη σχέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη, είναι το γεγονός πως οι κ.κ. Πιαλόγλου και Χαλαβαζής συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στις δύο εταιρείες. Εφόσον αυτά που καταγγέλλει το κανάλι ισχύουν, πρόκειται για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας για διπλή ιδιοκτησία ΠΑΕ από τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Τα στοιχεία που παρουσίασε το κανάλι:

– Tο 2018 ο Ιωάννης Καλπαζίδης, γιος της αδελφής (Σοφιας) του Ιβάν Σαββίδη, αγόρασε τη Vialand AE που κατέχει ολες τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάθνη, μέσω της κυπριακής εταιρείας RFA Trading and Consulting Ltd (RFA). O Ιωάννης Καλπαζίδης εμφανιζόταν στο διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ και σε άλλες εταιρείες συμφερόντων της οικογενείας Σαββίδη. Επίσης να σημειώσουμε ότι η Παε Ξάνθη ήταν μεγαλομέτοχος της Vialand από την ίδρυση της μέχρι και κάπου το 2017, οπότε περνάει στους Πανόπουλο-Συγγελίδη ατομικά.

– Την 1η Ιανουαρίου 2018, δέκα εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι μπαίνουν στην RFA από τον ίδιο τον Ιωάννη Καλπαζίδη. Μήπως είναι το τίμημα; Που βρήκε τα λεφτά ο δήθεν μοναδικός μετοχος της RFA;

– Στις οικονομικές καταστάσεις της κυπριακής εταιρείας Dimera, συμφερόντων της οικογενείας Σαββίδη και ιδιοκτήτριας του ΠΑΟΚ, η RFA εμφανίζεται ως συνδεδεμένο μέρος μαζί με άλλες εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη. Στις ίδιες καταστάσεις ως συνδεδεμένο μέρος εμφανίζεται και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δηλαδή η RFA και ο ΠΑΟΚ εμφανίζονται στην ίδια λίστα εταιρειών ως συνδεδεμένα μέρη της Dimera.

– Όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις τους, η RFA και η Dimera του ΠΑΟΚ δεν είναι απλά συνδεδεμένες, αλλά υπάρχει και ροή χρήματος μεταξύ τους: συγκεκριμένα η RFA εμφανίζεται να λαμβάνει δάνεια από την Dimera. Το ίδιο και η RFA με την BELTERRA HOLDINGS έχουν δανειακές δοσολιψίες. Η BELTERRA Holdings -ανήκει στην Κυριακή και στον Νίκο Σαββιδη- είναι η μεγαλομέτοχος της DIMERA/ιδιοκτήτριας κατά 76% του ΠΑΟΚ.

– Από στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκύπτει ότι η RFA εκτελούσε συναλλαγές για λογαριασμό της ρωσικής καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabac, κορωνίδας των επιχειρήσεων συμφερόντων Σαββίδη πριν αυτή πουληθεί στην Japan Tobacco International. Επιπλέον, η RFA εκτελούσε συναλλαγές και για την συμφερόντων οικογενείας Σαββίδη εταιρεία Atlantis Pak. Στην RFA ανήκει και η εταιρεία Paralot, χρηματοδότης παραγωγών του Open TV και ιδιοκτήτρια του SDNA.gr.

– H Vialand AE που κατέχει εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη και που εξαγοράστηκε από την οικογενεία Σαββίδη RFA, είχε πριν από την εξαγορά ως μετόχους τους Π. Συγγελίδη και Χ. Πανόπουλο. Οι δυο τους συνεχίζουν και μετά την εξαγορά από την RFA, να είναι μέλη στο ΔΣ της Vialand AE με θητεία μέχρι το 2022, ενώ ήδη εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Vialand ειναι συμφερόντων οικογενείας Σαββίδη. Οι Π. Συγγελίδης και Χ. Πανόπουλος φέρονται ως αποκλειστικοί μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ Ξάνθη. Στο ΔΣ της Vialand ΑΕ εμφανίζεται επίσης ο Ν. Χαλαβαζής ως πρόεδρος, ενώ είναι και μέλος στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη.

Επίσης, τοποθετήθηκε και ο Α. Πιαλόγλου ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vialand έως το 2022, και ταυτόχρονα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παε Ξάνθη. Τα ίδια πρόσωπα είναι συνδεδεμένα και με την ΠΑΕ Ξάνθη: οι Συγγελίδης και Πανόπουλος ως μέτοχοι, ο Α. Πιαλόγλου ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και ο Ν. Χαλαβαζής ως μέλος. Δηλαδή, οι τέσσερίς τους είναι συνδεδεμένοι και με την ΠΑΕ Ξάνθη και με την Vialand AE, η οποία εξαγοράστηκε από την RFA, που εμφανίζεται σε οικονομικές καταστάσεις συνδεδεμένη με την Dimera και τον ΠΑΟΚ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. ΡΕ ΣΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΟΥΡ 1 ΚΑΙ ΤΖΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΑΘΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΤΟΠΟΙΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ . ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΧΑΧΟΛΟΙ

  2. γαβροσυμπέρασμα!!! ο Σαββίδης έχει τις μετοχές της Ξάνθης και του Ολυμπιακού;;;

  3. Αγαπητέ Στέφανε

    Είναι Αυτό που Λέμε, ότι η Ξάνθη Εμφανίζεται στο Πρωτάθλημα ως ΠΑΟΚ Β΄, με Διαφορετική Ονομασία.

    Αυτή Είναι η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ που Οραματίσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να Πάρει Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με Οποιοδήποτε Τρόπο, και Επειδή Προφανώς Ήταν Αδύνατο να Ανταγωνισθεί τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, Διότι Είναι η Μεγαλύτερη Ομάδα στην Ελλάδα, Έχει Ξεφύγει από τα Ελληνικά Δεδομένα με Όλες τις Επενδύσεις που Κάνει, σε Όλα τα Επίπεδα, Έπρεπε να Βρεθεί Ένας Τρόπος για τον ΠΑΟΚ και Βρέθηκε διά μέσου της Οικογένειας Σαββίδη. Το Θέμα Όμως ΔΕΝ Είναι η Οικογένεια Σαββίδη και η Εμπλοκή της στον ΠΑΟΚ, Αλλά οι Πρακτικές Αθέμιτου Ανταγωνισμού που Χρησιμοποιήθηκαν για να Πάρει Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ΜΕΤΑ από 30 Χρόνια.

    Με Αυτά τα Έγγραφα, Κανονικά η ΕΕΑ, και αν Υπάρχει Αθλητική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, Πρέπει να Υποβιβάσει και τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη στην Δ΄. Εθνική.

    Και Ποιος μας Λέει ότι Ακόμη και η Κρίση στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, και στην Σημερινή Κατάσταση στην Οποία Βρίσκεται και Προσπαθεί Σιγά Σιγά να Επανέλθει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, ΔΕΝ Είναι Προιόν της Εξυγίανσης του ΣΥΡΙΖΑ;

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

    1. γαυρακο σε τζουζει το αηττητο; ο ΠΑΟΚ που δεν μπορει να ανταγωνιστει τον ολυμπιακακο εχει ξεχασει ποτε εχασε τελευταια φορα….το προσπαθησατε πολυ καυμενουληδες πηγατε να γλυψετε τον αυγενακη, κανατε ντου στους ποδοσφαιριστες του ΠΑΟΚ οταν εφτασε η αποστολη (να δουμε θα φατε τιμωρια;) κανατε ντου στο ημιχρονο του αγωνα στα αποδυτηρια των διαιτητων και τελικα μας πηρατε το 1-1 με πεναλτυ…δεν σας βγηκαν ολα αυτα και τωρα βγαλατε το μεγαλο θεμα οτι και καλα ο μεγαλος ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ενας ειναι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ) εχει αγορασει τα ποτιστηρια απο το γκαζον που ποτιζουν το βοηθητικο της Ξανθης…ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ…και μιλανε αυτοι που ο ναρκεμπορας προεδρακος τους επρεπε να ειναι μεσα για τα στημενα και οχι μονο….το χανετε και το φετινο γαυρακο και δεν το αντεχετε…ελπιζουμε στο δευτερο γυρο να ερθετε στην Τουμπα να παιξετε και μην επικαλεστειτε τραυματισμο του προπονητη σας απο ριψη οδοντογλυφιδας….

      1. Και Αυτή η Δίωξη στον Μαρινάκη που Αναφέρεσαι για τα Στημένα και το NOOR-1, Επινόηση της Εξυγίανσης του ΣΥΡΙΖΑ Ήταν, για να Πληγεί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Αλλά ΔΕΝ τα Κατάφερε.

        Όσο για το αν Χάνουμε το Πρωτάθλημα, Περίμενε Φίλε. Και Ισοπαλία να Πάρουμε στην Τούμπα ή και να Χάσουμε, αν και Εγώ Πιστεύω ότι θα Νικήσει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, το Πρωτάθλημα θα Κριθεί στα Play-off. Εκεί ο ΠΑΟΚ θα Έχει ΔΥΟ Ήττες από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

        Τον Αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ τον Είδα με Κάτι Φίλους Ιταλούς σε Ένα Ελληνικό Εστιατόριο στο Μιλάνο, και Απορούσαν πως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ Κέρδισε, Αφού σε Όλο το 2ο Ημιχρονο ο ΠΑΟΚ Ήταν Πίσω από τη Σέντρα. Και Μάλιστα Έλεγαν, Ότι αν Παίζει Έτσι ο Πρωταθλητής Ελλάδος, οι Λεγόμενες Μικρές Ομάδες πως Πρέπει να Παίζουν;

        Αλλά το Θέμα ΔΕΝ Είναι Αυτό, αν θα Κερδίσει ή Όχι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην Τούμπα. Θα Φθάσουμε έως τον Αγώνα της Τούμπας με ΠΑΟΚ και ΞΑΝΘΗ στη Super League; Φίλε, τα Έγγραφα που Βγήκαν στη Δημοσιότητα για το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς της Ξάνθης και την Εμπλοκή του ΠΑΟΚ στα Διοικητικά της Ξάνθης Είναι Πολύ Σοβαρά. ΔΕΝ Ξέρω εάν Αναλογίσεσαι τη Σοβαρότητα της Κατάστασης, Αυτά Δινουν ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΒΟΛΗ από το Πρωτάθλημα και ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ και για τις ΔΥΟ Ομάδες στην Δ΄. Εθνική,

        Άγγελος από Μιλάνο

  4. Δηλαδή αν η οικογένεια Σαββίδη κλείσει συμφωνία με τον κοκκαλή για τις εγκατάστασεις στου Ρέντη θα έχουν και τον ολυμπιακό ;;;

  5. Δυστυχώς και το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται όπως κι η πολιτική δολίως και τεχνιέντως από τους εξουσιαστές και τα ντόπια υπαλληλάκια τους, εδώ κι 60 τουλάχιστον χρόνια για να διχάζει τον ραγιαδολαό…

  6. ΓΑΒΡΟΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ
    ΓΑΒΡΗΘΗΤΕ

  7. πρωταγωνιστης παλι το κιλκις ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ξανθη γουσταρουμε με τα χιλια

Comments are closed.