Σε εξέλιξη ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και του δράστη της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά- 4 νεκροί μέχρι ώρας-Ζωντανή σύνδεση

Κοινοποίηση:
gallia-4 nekroi

Ο δράστης της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο συνεχίζει ακόμη να διαφεύγει τη σύλληψη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, αντικρούοντας τις πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα περί του ότι ο 29χρονος είχε «εντοπιστεί» και «παγιδευτεί» από τις αρχές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στο διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης που συνεκλήθη εξαιτίας της επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, γνωστοποίησε στο μεταξύ πριν από λίγο το Ελιζέ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η γαλλική αστυνομία έχει παγιδεύσει τον δράστη της επίθεσης η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου και άνδρες της ανταλλάσσουν πυρά μαζί του, δήλωσε πριν από λίγο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 29χρονος με βαρύ ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, ο οποίος βρισκόταν σε «λίστα παρακολούθησης» των γαλλικών αρχών. Το σπίτι του ερευνήθηκε από αστυνομικούς νωρίτερα την Τρίτη εντός των ορίων μιας έρευνας για ληστεία, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία.  Ο απολογισμός των νεκρών της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία διαπράχθηκε χθες περί τις 20:00 (τοπική ώρα), αυξήθηκε σε τουλάχιστον 4 νεκρούς, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νωρίτερα, άλλη πηγή προσκείμενη στην αστυνομία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν σε εξέλιξη «ανταλλαγή πυρών στη συνοικία» όπου «είχε περιοριστεί» ο ύποπτος ενώ είχε δώσει έναν χαμηλότερο απολογισμό θυμάτων, 2 νεκρούς και 11 τραυματίες, 7 σε σοβαρή κατάσταση και 4 ελαφρύτερα τραυματίες. Πριν τραπεί σε φυγή, ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά μιας περιπόλου του στρατού.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ενεργοποίησε το διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσεων, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ματινιόν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: