28/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Σαλβίνι: «Ούτε ένας από τους 55 μετανάστες που διασώθηκαν δεν θα πιάσει λιμάνι – Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τους Ιταλούς»

Κοινοποίηση:
salvini-3

Πενήντα πέντε μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο σήμερα σε δύο επιχειρήσεις διάσωσης που διεξήγαγαν το ιταλικό πολεμικό ναυτικό και πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Το ιταλικό ναυτικό ανακοίνωσε αρχικά ότι διέσωσε 36 μετανάστες που επέβαιναν σε μια αυτοσχέδια βάρκα σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Λιβύης.

Οι μετανάστες περισυλλέχθηκαν 75 ναυτικά από τις λιβυκές ακτές από το περιπολικό σκάφος Cigala Fulgosi ως μέρος της ιταλικής επιχείρησης «Mare Sicuro» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού.

Το βράδυ, το πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας Mare Jonio ανακοίνωσε η ομάδα του περισυνέλεξε 29 άτομα (συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού ενός έτους και τριών γυναικών, μία εκ των οποίων είναι έγκυος) 40 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Λιβύης.

«Ζητήσαμε να δέσουμε σε ασφαλές λιμάνι», δήλωσε στο Twitter η συλλογικότητα Mediterranea, που ναυλώνει το πλοίο.

«Δεν υπάρχει διαθέσιμο λιμάνι για την αποβίβασή τους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της  Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας προεκλογικής συγκέντρωσης. «Είμαι υπουργός για να υπερασπιστώ τα σύνορα, να εμποδίσω τους διακινητές, να εκδιώξω τους παράνομους μετανάστες, να προστατεύσω τους Ιταλούς», είπε.

Η υπόθεση θυμίζει την επιχείρηση διάσωσης περίπου 100 μεταναστών από την Ερυθραία τον περασμένο Αύγουστο που παρέμεναν αποκλεισμένοι πάνω στο Diciotti, το σκάφος του ιταλικού λιμενικού που τους παρέλαβε, για περίπου δέκα ημέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: