ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ για το κέντρο της Αθήνας! Φωτιές και οδοφράγματα στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ!Κουκουλοφόροι ανεβαίνουν σε ταράτσες! ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ η ΕΛ.ΑΣ! ΦΩΤΟ – (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Κοινοποίηση:
11

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια

Τα επεισόδια που έγιναν στην πρώτη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην πλατεία Κοραή και στην Σταδίου καταγράφηκαν σε βίντεο. Βόμβες μολότοφ από τη μια και δακρυγόνα από την άλλη στις μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης συγκρούσεις που έγιναν ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες των ΥΜΕΤ.

Οι πρώτες φωτιές έχουν ανάψει ήδη στα Εξάρχεια, όπου έχουν στηθεί και οδοφράγματα.Έκλεισε εκ νέου με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός μετρό του Πανεπιστημίου.

Ηδη άναψαν φωτιές και οι κουκουλοφόροι σπάνε πεζοδρόμια και στήνουν οδοφραγματα, ενώ αρκετοί έχουν ανέβει σε ταράτσες και επιχειρούν να κάνουν ντου στις πολυκατοικίες.

Την ίδια ώρα, στα Προπύλαια έχει αρχίσει η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σε 24 προσαγωγές, συνολικά, έχει προχωρήσει έως νωρίς το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία, για επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.Το μεσημέρι είχαν προσαχθεί δέκα άτομα για επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τον Αλ. Γρηγορόπουλο, ενώ άλλα 14 προσήχθησαν αργότερα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας διεκόπη. Παράλληλα με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» είναι κλειστοί κι οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους “Το κίνημα του Δεκέμβρη με το δυναμισμό του άνοιξε νέους δρόμους για το κίνημα. Με την πρωτοφανή μαζικότητα και επιμονή του, με την άμεση και έμπρακτη αμφισβήτηση της κυβέρνησης, των θεσμών του κράτους, της εξουσίας και του πλούτου, με τη διάρκεια και τον παλμό του, με την άρνησή του να μείνει στα όρια της «νομιμότητας», του καθωσπρεπισμού και τελικά της υποταγής στους θεσμούς, έδειξε το δρόμο για μια συνολική και ριζική ανατροπή της μέχρι τότε πολιτικής της αστικής τάξης”. Και προσθέτουν: «Σήμερα 10 χρόνια μετά συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των επίδοξων διαχειριστών της κρίσης, ενάντια στην ΕΕ των μνημονίων και του ρατσισμού».

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

a1 a2 a0 a3

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: