ΣΟΚ για τον Νίκο Χατζηνικολάου και την Σοφία Παραδείση!

Κοινοποίηση:
paradisi xatzinikolaoy

Μπορεί ένας τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να κουράζεται; Η απάντηση είναι θετική μετά την αποκάλυψη της πρώτης παρουσιάστριας τεχνητής νοημοσύνης από το κινεζικό πρακτορείο – κανάλι ειδήσεων Xinhua.

Στο δελτίο η δημιουργημένη από ηλεκτρονικό υπολογιστή δημοσιογράφος, διάβαζε τα κείμενα και πάσαρε τα βίντεο με απόλυτη φυσικότητα.
Για να δημιουργηθεί το άβαταρ, η βάση του προσώπου και των κινήσεων του ήταν η Κινέζα δημοσιογράφος του καναλιού, Κουί Μενγκ. Οι ειδικοί που δημιούργησαν την εικονική δημοσιογράφο μοντελοποίησαν την ομιλία, τις κινήσεις και τους τρόπους της Μενγκ σε παρουσιάσεις της άνω των 10.000 λεπτών.

Η εικονική δημοσιογράφος, ονόματι Σιν Σιαο Μένγκ, αναπτύχθηκε από το Xinhua, σε συνδυασμό με μια εταιρεία μηχανών αναζήτησης που ονομάζεται Sogou. Η Σιαομένγκ δείχνει ζωντανή, ανοιγοκλείνει τα μάτια της και κουνά τα χέρια της καθώς μιλάει στην κάμερα. Εκτός από κάποιες κινήσεις στο στόμα, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί πως δεν είναι αληθινή.

Πάντως οι δημοσιογράφοι που φοβούνται την επανάσταση των ρομπότ μπορούν να είναι ήσυχοι για την ώρα. Οι παρουσιαστές χρειάζονται ακόμα συγγραφείς και συντάκτες για να έχουν το κείμενο που διαβάζουν…

Εμείς πάντως ψηφίζουμε Παραδείση και Χατζηνικολάου όπως τους ξέρουμε σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εγώ νόμιζα ότι γαμιόντουσαν σε κανένα ξενοδοχείο και πιάστικάν στα πράσα. Τι τίτλος είναι αυτός ρε? Και τι σχέση έχει η μία με τον άλλο! Αν γουστάρετε την κυρία Παραδείση μόνο πάνω απο το πτώμα μου ! Η γκομενάρα δεν μασά ! Σοφιάρα !!!

  2. Η ανοησία, απαραίτητα όμως, πρέπει να έχει όρια. Ποιος είναι ο συντάκτης αυτής της μπουρδας, να ήξερα. Το μόνο σοκαριστικο είναι η ανοησία του ανθρώπου που έβαλε ένα τέτοιο τίτλο σε αυτό το άρθρο. Μάλλον πρόσφατα νοσηλευθης με εγκεφαλική ανεπάρκεια. Κουράγιο στους οικείους του.

Comments are closed.