ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Προσέξτε τι αποθηκεύετε στα κινητά!

Κοινοποίηση:
SELFI

Αν έχετε χρησιμοποιήσει το «έξυπνο» κινητό σας για να τραβήξετε «ροζ» φωτογραφίες ή να αποθηκεύσετε άλλα προσωπικά στοιχεία, εναποθέτοντας τις ελπίδες σας στη δύναμη του delete all, δεν πράττετε καθόλου έξυπνα.

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούν να ανασύρουν από τη μνήμη των κινητών με σύστημα Android δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες, e-mail, SMS και άλλα στοιχεία από κινητά που πωλούνταν στο eBay, παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους πίστευαν ότι είχαν σβήσει τα πάντα.

Αποκαλυπτικές selfies

Η έρευνα, που έγινε από την εταιρία Avast Software με έδρα την Πράγα, «ψάρεψε» 40.000 ιδιαίτερα αποκαλυπτικά selfies αντρών, ενώ κατάφερε να ανακαλύψει και την ταυτότητα πολλών προηγούμενων ιδιοκτητών κινητών, μέχρι και την αίτηση δανείου που είχε κάνει ένας από αυτούς μέσω Διαδικτύου.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά η Google αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Αυτή η έρευνα δείχνει να έχει βασιστεί σε παλιές συσκευές και εκδοχές Android, και δεν έχει μελετήσει τις δικλείδες ασφαλείας των εκδόσεων Android που χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των χρηστών.

Αν πουλήσετε ή απαλλαγείτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο από τη συσκευή σας, σάς προτείνουμε να ενεργοποιήσετε την επιλογή encryption και να κάνετε ένα reset των εργοστασιακών επιλογών. Αυτές οι δυνατότητες είναι διαθέσιμες στα Android εδώ και τρία χρόνια». Ισως ωστόσο η τέλεια επιλογή είναι να το κάνετε κομμάτια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: