«Ρίξτε τους Έλληνες στη θάλασσα», «ας μην ξεχνάμε ποιος τους έμαθε να κολυμπούν» – Εθνικιστικό παραλήρημα από τους Τούρκους για το ελληνοτουρκικό Survivor

Κοινοποίηση:
1

Ο Κεμάλ Ατατούρκ, η Σμύρνη του 1922 και προκλήσεις πέρα από τα όρια. Ελλάδα – Τουρκία στο Survivor φέτος αλλά κάποιοι ξεχνούν ότι μιλάμε απλά για ένα παιχνίδι και τίποτα περισσότερο.


Σε κάθε hashtag που έχει να κάνει με το Survivor, που έκανε πρεμιέρα το βράδυ του Σαββάτου (02.02.2019), με «μάχη» Ελλάδας – Τουρκίας φέτος, γινόταν… χαμός από αναρτήσεις. Άλλες χιουμοριστικές, άλλες όχι τόσο. Άλλες έως και προσβλητικές. Υπήρχαν όμως και κάποιες εξοργιστικές.

Γιατί κάποιοι από την… άλλη πλευρά του Αιγαίου βρήκαν ευκαιρία να ξεράσουν εθνικιστικό εμετό.

«Ρίξτε τους Έλληνες στη θάλασσα» ήταν μια από τις αναρτήσεις που έγιναν. Δεν ήταν η μοναδική ανάλογου περιεχομένου. Κάποιος άλλος χρήστης ανέβασε φωτογραφία του Κεμαλ Ατατούρκ και τη συνόδευσε με το εξής μήνυμα: «Ας μην ξεχνάμε ποιος έμαθε τους Έλληνες κολύμπι».

 

Ανάλογο και το tweet από έναν άλλο χρήστη. «Ο πατέρας μας έμαθε στους Έλληνες να κολυμπούν» έγραψε και συνόδευσε την ανάρτησή του με φωτογραφία του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

 

Αυτές δεν ήταν φυσικά οι μοναδικές αναφορές στην καταστροφή της Σμύρνης και στο θάνατο χιλιάδων Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

«Για μένα θα ήταν ωραίο η τουρκική ομάδα να πει τον ύμνο της Σμύρνης. Σκεφτείτε «σαν τον αέρα φεύγουν οι ηττημένοι εχθροί»».

 

«Και το 1922 ο αγαπητός μου πατέρας (σ.σ. Κεμάλ Ατατούρκ) τους δίδαξε πως να πηδούν στη θάλασσα» ήταν ακόμη ένα προκλητικό tweet.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κάποιος να τους θυμίσει ότι ο μπαμπάς ήταν αδελφή και δυστυχως γιος πουρανας.. .. Επίσης αν δεν είμαστε αυτοκαταστροφική τώρα θα μιλούσαν ελληνικα

  2. Αφου στειλανε ολους τους αχρηστους εκει περα καλα μας κανουν.αλλα εμεις φταιμε μαυρο στον σκαι και στο survivor να μην το ξαναδει κανεις γαμω την τουρκια σας μεμετια αδερφαρες αλλα δεν μας αφηνουν να ερθουμε να σας γ…… να φτασουμε μεχρι την αρμενια οι πουλημενοι πολιτικοι μας.

Comments are closed.