ΡΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!! Τσίπρας σε Τουσκ: Κυρώσεις ΤΩΡΑ στην Τουρκία

Κοινοποίηση:
1

Τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής με φόντο τις προκλήσεις από την Τουρκία. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Ντόναλντ Τουσκ κυρώσεις και καταδίκη της Άγκυρας. Ζήτησε μέτρα και κατά τρίτων αν η Τουρκία συνεχίσει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου.


Η Τουρκία επιμένει προκλητικά και όχι μόνο συνεχίζει – σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας- τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με τον «Πορθητή» αλλά παρά τις αντιδράσεις και την απειλή κυρώσεων ετοιμάζεται να στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή.

Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, από τον οποίο ζήτησε κυρώσεις και καταδίκη της Άγκυρας.

Αλέξης Τσίπρας και Ντόναλντ Τουσκ μίλησαν το μεσημέρι της Τρίτης (18.06.2019), με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που θα συναντηθούν στις 20 και 21 του μήνα στις Βρυξέλλες, στη σκιά της προκλητικής στάσης που δείχνει η Τουρκία, να καταδικάσουν απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των εμπλεκόμενων στις παράνομες δραστηριότητες, εφόσον η Τουρκία επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλά ε. και γαμώ τις ταινίες.. και έψαχνα μια σειρά με σασπένς να περνάει η ώρα, πάντως ο Τσίπρας και γαμώ τους ηθοποιούς.. πολύ πιστικός, πάει για Oscar μαζί με Nobel pροδοσίας

Comments are closed.